Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat

Sajtóközlemény - A Givaudan kapta az SZTE Alma Mater díjat

2016. március 23.

A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján tizenegyedik alkalommal adták át a presztízsdíjat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Givaudan Hungary Kft., az „Alma Mater Díj 2016” tulajdonosa jelenleg 74 fő volt SZTE-s munkavállalót foglalkoztat. A cég vezetőinek és specialistáinak 80-90%-a a Szegedi Tudományegyetemről kerül ki. A vállalat, amelynek Makóra telepítésében nagy szerepet játszott az egyetem közelsége is, évente 6 hallgatót vesz fel gyakornoki programjába és 3 hallgatót részesít Givaudan Pro Talentis ösztöndíjban.

 

Az Alumni Mentorprogramban a negyedik szemeszter óta vesz részt a Givaudan. Az elmúlt ciklusokban fogadott 6 hallgató közül 3 már a cégnél dolgozik. A gyár K+F stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SZTE-vel, melynek keretében a környezetvédelmi, víz- és szennyvízkezelési valamint a légszennyezést csökkentő kutatások területén működik együtt a két intézmény. A vállalat mindezek mellett csatlakozott a Mérnöki Kar duális képzéséhez és több más ponton is támogatja az egyetemet.


SZTE_Allasborze_Alma_Mater_dij
Prf. Dr. Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora (balról) adta át a díjat Karkas Mihálynak, a Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatójának
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek