SZTE Info

Sajtómeghívó - Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia ünnepélyes megnyitójára. Időpont: 2016. március 30., szerda, 13.30 óra. Helyszín: SZTE TTIK Egyetem utcai épülete (BTK), I. emelet, Földtudományi Nagyelőadó.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Környezettudományi és Műszaki Intézet szervezésében 2016. 03. 30. - 04. 01. között Szegeden rendezik meg a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát.

 

A két évenként megrendezésre kerülő konferencia a környezettudomány-környezetvédelemi felsőoktatás legrangosabb országos rendezvénye. Közel 130 előadás hangzik el a 3 napon 12 szekcióban.

 

A rendezvény egyrészt a környezetvédelem iránt elkötelezett hallgatók országos/regionális szintű szakmai bemutatkozásának ad teret, másrészt szorosabbra kívánja vonni a felsőoktatás és a gazdasági szféra kapcsolatát. Ezért a rendezvényre az összes környezetvédelem témában érdekelt hazai es magyar nyelvű romániai egyetem diákja és oktatója mellett a környezettel kapcsolatos gazdasági tevékenységeket végző cégek is meghívást kaptak.

 

A konferencia két fővédnöke: Dr. Áder János köztársasági elnök és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.


A konferenciát megnyitja:

Dr. Rákhely Gábor intézetvezető, SZTE TTIK Környezettudományi és Műszaki Intézet

 

Köszöntőt mond:

Dr. Mucsi László dékán, SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

 

A megnyitón előadást tart:

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester, Szeged M.J. Város Önkormányzata

Dr. Ágoston Csaba elnök, Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

 

 

A rendezvény honlapja és a részletes program itt érhető el.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.