SZTE Info

Sajtómeghívó - Szabaduló szobák a középiskolákba

Három szegedi egyetemista kezdeményezésére indult útjára az a társadalmi innováció, amelynek lényege, hogy a szabaduló szobák élményét mobilizálják, és eljuttatják a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű középiskolásokhoz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyarországon egyedülálló mobil szabaduló szoba független az iskolai élményektől, ráadásul sikerélményt és pozitív visszajelzést ad a fiataloknak.


Az úgynevezett Fortély-sátor 2016. március 23-án a szegedi Déri Miksa Szakképző Iskolában működik majd.

 

Időpont: 2016. március 23. (szerda) 9:00-12:00

 

Helyszín: Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakképző Iskolája (6724 Szeged, Kálvária Tér 7. )

 

A kérdésekre Valuska Sára, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója válaszol.

 

A szabaduló szoba szegedi állomására szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.