Bezár

Hírarchívum

2020. Május

1 2 

airport_2

2020. május 06.
1 perc

Megérkezett a Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség és az Aéroports de Paris - a világon összesen 24 repülőteret üzemeltető csoport - közös felhívása, melynek jelentkezési határideje 2020. május 20-a.

jarvanyugyi_ellato

2020. május 06.
4 perc

A koronavírus elleni küzdelem és gyógyítás igazi csapattá szervezte az SZTE Járványügyi Ellátó Központ egészségügyi dolgozóit, akiknek ebben a kritikus időszakban a vírus mellett a speciális védőfelszerelés viselésének kihívásaival is meg kell birkózniuk. Dr. Hajdú Edit, az infektológiai részleg vezetője elárulta: vannak pozitív híreik is!

globe

2020. május 06.
3 perc

Három hét alatt már több mint 25 ezer kilométert tettek meg a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Az SZTE Sportközpont SZTE Mozdulj! versenye 2020. április 13-án indult. A harmadik hét után pedig új célt tűztek ki a verseny szervezői: 2020. május 18-ig virtuálisan megkerülni a Földet.

Kiemelt_informatikai_rangsoron
2020. május 05.
6 perc

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetem informatikus szakjaira jelentkezniük a lányoknak is? E kérdésre kértünk választ az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar „Lányok napja” programját szervező oktatótól, az SZTE TTIK Informatikai Intézet egyik női doktoranduszától és az oktatási ügyekért felelős adjunktustól. A számokat böngészve kiderült: míg az SZTE hallgatói között 56 százalék a nők aránya, addig az SZTE Természettudományi és Informatikai Karon 35%.

bicycle-

2020. május 05.
5 perc

Az SZTE Mozdulj! programja sokakat kicsalogatott az önként vállalt karanténból. Sportolni muszáj is, természetesen a koronavírussal kapcsolatos szabályok maximális betartásával. A kerékpározás nagyon klassz szabadidős sport, azoknak gyűjtöttünk össze néhány hasznos tanácsot, akik már sportolnak, de szeretnék ezt picit tudatosabban tenni.

IMG_8161
2020. május 05.
2 perc

Nagyon figyeltek rám, és kedvesek voltak. Gyorsan sorra kerültem, várnom sem kellett - hallottuk Petőfi Zsombortól, az SZTE GTK 3. éves hallgatójától, akivel mintaadás után beszélgettünk tapasztalatairól.

2020. május 05.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma” pályázati konstrukcióján a támogató 2019. november 4-ei döntésével 150.000.000 forint támogatást nyert el a „Hatékony egyetemi innovációs ökoszisztéma fejlesztése és működtetése a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt megvalósítására. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 100%-os vissza nem térítendő támogatásban részesül.

konyvtar

2020. május 05.
2 perc

3 millió 500 ezer forint támogatást kapott a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára az Országos Dokumentum-ellátási Rendszerben igényelt dokumentumok biztosítására: könyvek beszerzésére, és ezek postázására az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton.

EUGLOH_program

2020. május 05.
2 perc

Krediteket érő online programok Európa legjobb egyetemeivel közösen.

Akademiaidij_nyito

2020. május 04.
2 perc

Teljesítménye elismeréseként a Szegedi Tudományegyetem két kutatójának adományozott rangos díjat az MTA. Németh T. Enikő, az SZTE BTK nyelvész professzora Akadémiai Díjat, Röst Gergely, az SZTE TTIK matematikusa QP Akadémiai Kiválóság Díjat kapott. Az elismeréseket a Magyar Tudományos Akadémia következő személyes részvétellel zajló közgyűlésén vehetik át a díjazottak.

2020. május 04.
2 perc

A 3 dél-alföldi megyében, valamint a szerbiai Vajdaságban, továbbá a romániai Temes és Arad megyében élő fiatal kutatók, illetve középiskolai diákok számára hirdet pályázatot az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága, továbbá „A tudomány támogatásáért a Dél-Alföldön” Alapítvány, valamint a Szegedi Tudományegyetem. A pályaműveket 2020. szeptember 14-ig várják.

nyito_Richter_Anna

2020. május 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Központi Gyógyszertár gyógyszerész rezidenseiből alakult Szimpatikus Klinikus Csapat országjáró roadshow projektje nyerte el gyógyszerész kategóriában a négy millió forint értékű Richter Anna Díjat.

2020. május 04.
2 perc

Hirdetmény a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezéseivel kapcsolatban.

2020. május 04.
1 perc

Online tudományos diákköri ülést tart 2020. május 4-én 17 órától az SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézete.

SZTE_5

2020. május 01.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem ma reggel, az országos járványügyi kutatás részeként, megkezdte a mintavételeket. Az országos szűrővizsgálat több tízezer fő bevonásával, reprezentatív minta alapján zajlik, a mintákat a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek