SZTE Info

Felkeszito_Napok_nyito

Informálódj, inspirálódj! - Karriernap Felkészítő Programok

Az április 13-14-én megvalósuló II. Online SZTE Karriernapok előtt és azzal párhuzamosan olyan online előadásokkal, tanácsadásokkal és workshopokkal várja a hallgatókat az SZTE Karrier Iroda, melyek nagyban hozzásegítenek az aktuális munkaerő-piaci információk begyűjtéséhez és a munka világába való sikeres kilépéshez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2021. április 12-14. között zajló "Felkészítő Programok" online rendezvény teljes időtartama alatt elérhető előadások révén a jelentkezők hasznos támpontokat kapnak a modern és tartalmában is megnyerő önéletrajz összeállításához, az interjúra való felkészüléshez. A meghívott HR szakemberek átfogó képet adnak azokról az egyéb kiválasztási módszerekről is, melyekkel gyakornokként, frissdiplomásként gyakran találkozhatnak a munkakeresők.


A személyre szabott tanácsadások kínálatában szerepel a pályatervezés, hogy a hallgatók előtt minél hamarabb körvonalazódjon az a szakmai terület, ami valóban érdekli őket. Az önéletrajz műhely arra ad lehetőséget, hogy a szakmai visszajelzéseket követően a jelentkezők bátran küldhessék pályázatukat a munkáltatóknak, akár a Karriernapokon bemutatkozó cégeknek is. A gyakornoki hely vagy álláskeresés előtt állók pedig saját bőrükön tapasztalhatják meg egy interjú hangulatát, menetét, hogy ne élesben találkozzanak először a várható interjúkérdésekkel.


A szervezők célja, hogy fejlesszék az eredményes helytálláshoz szükséges készségeket, növeljék a résztvevők magabiztosságát!


A három-négy órás workshopok leginkább azoknak a hallgatóknak szólnak, akik szeretik az önfejlesztést, az interaktív feladatokon, saját élményeken keresztül való tanulást egy jó hangulatú csoportmunka részeként.


A részletes programleírások az alább linken érhetők el: https://u-szeged.hu/sztekarrier/szte-karrier-napok/felkeszito-napok-200910


Jelentkezési határidő: 2021. április 5.


Április 13-14. pedig már a II. Online Karriernapok, vagyis a kiállító cégek és szervezetek bemutatkozásának ideje. A rendezvény online formájában is kitűnő módja a munkáltatókkal való kapcsolatfelvételnek, tájékozódásnak, információgyűjtésnek!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.