1170_430_honlap_47

A Felkészítő Napok programja

Az idei Felkészítő Napok programjai kizárólag ONLINE LESZNEK elérhetőek.

Részletek és jelentkezés:


Jelentkezés a Felkészítő Napok programjaira: https://tinyurl.com/y3bbeens

Jelentkezés az Európa a nappalidban workshop-ra: https://tinyurl.com/y6amgwjv


OKTÓBER 15. (csütörtök)

Online TANÁCSADÁSOK


Pályatervezés - Tedd meg az első lépést!


9:00-12:00 és 13:00-16:00 (45 perc/hallgató)


Úgy érzed, nem vagy helyeden jelenlegi szakodon? Nem köt le, nem lelkesít eléggé vagy csak abban vagy bizonytalan, hogy mire specializálódj vagy milyen kilátásaid lesznek a végzést követően? Itt az idő, hogy kezedbe vedd az irányítást és kicsit jobban ráláss magadra és a lehetőségeidre. A tanácsadó segít az elakadásaidon átlendülni, erőforrásaidat és motivációidat megtalálni, a hozzád illő irányokat kijelölni.

Várunk, ha fontosnak érzed, hogy leendő foglalkozásod hozzád passzoló legyen, tudjon lelkesíteni, inspirálni!

Tanácsadók: Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, pályatervezési tanácsadó

Sebő Tamás, pszichológus, tanácsadó


palyatervezesi


CV tanácsadás


16:00-19:00 (45 perc/hallgató)


Egy jó önéletrajz belépő a kiszemelt gyakornoki helyhez/álláshoz! De milyennek is kell lennie? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-s szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? No és a forma? Manapság annyi formátumot látni, találni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, és mindre személyre szabott választ kapsz tanácsadásunkon, ahonnan garantáltan egy nyerő CV-vel távozol!

Tanácsadó: Tóth Nikoletta, HR Business Partner, Contitech Rubber Industrial Kft.


cvtanacsadas


Online WORKSHOP


14:00-15:15

Európa a nappalidban workshop


A workshop fél órás plenáris előadásai után az érdeklődők három szekcióba vonulva tehetik fel kérdéseiket az alábbi témákban:


 Külföldi munkavállalással kapcsolatos tudnivalók és tapasztalatok (Témavezető: EURES Hungary)

 Lehetőségek diákok számára továbbtanulás, szakmai gyakorlat (Témavezető: Euroguidance Hungary)

 Nemzetközi mobilitási lehetőségek az Erasmus+ Programban (Témavezetők: Eurodesk partnerek, Erzsébet Ifjúsági Alap NKft.)


Ha vonzanak a külföldi lehetőségek, ne hagyd ki az alkalmat az információgyűjtésre! A workshop keretében hasznos útmutatásokat, praktikus segítséget kapsz!

Létszám: szenkcióként max. 15 fő


Jelentkezés: https://tinyurl.com/y6amgwjv


europa13:00-17:00

Design Thinking az életpálya-tervezésben workshop


Ha egy olyan új szituációba kerülünk, amelyben nincsenek jól működő terveink, eszközeink, akkor segíthet az ú.n. "design gondolkodás" módszerének alkalmazása. A tervezői szemlélettel egy jól megfogalmazott kérdésre találhatod meg a legmegfelelőbb választ, amely végül megjelenik a „saját tervezői asztalodon”. Kérdést alkotunk, kutatunk, tervezünk és alkotunk azzal a szabadsággal és hittel, hogy megtaláljuk a jelen helyzetben a számodra legmegfelelőbb karrier utat.


A workshop során megismerkedhetsz egy kreatív módszerrel, új szempontokat irányokat kaphatsz a pályatervezésedhez. Most új megközelítésekkel teheted színessé eszköztárad!


Tréner: Katona Miklós (Design Thinking facilitátor)


Létszám: max. 12 fő


design_thinkingOKTÓBER 16. (péntek)


Online TANÁCSADÁSOK


CV tanácsadás


9:00-13:00 (45 perc/hallgató)


Egy jó önéletrajz belépő a kiszemelt gyakornoki helyhez/álláshoz! De milyennek is kell lennie? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-s szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? No és a forma? Manapság annyi formátumot látni, találni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, és mindre személyre szabott választ kapsz tanácsadásunkon, ahonnan garantáltan egy nyerő CV-vel távozol!

Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, pályatervezési és karrier tanácsadó
OKTÓBER 19. (hétfő)

TANÁCSADÁSOK


Interjú szimulációk magyarul és angolul


9:00-12:00 és 13:00-19:00


Életed első interjúja előtt állsz, és sejtelmed sincs, mire számíthatsz? Már túl vagy rajta, de úgy érzed, szívesen csiszolnál a fellépéseden? Egyszerűen csak azt szeretnéd tudni, milyen benyomást keltesz az interjúztatókban? Akkor az interjúszimulációkat neked találták ki! Megismerheted az interjú felépítését, a várható interjúkérdéseket, visszajelzést kaphatsz, hogy milyennek és mennyire felkészültnek látnak, mennyire illeszkedsz a megpályázott pozícióhoz. Ha igazán bevállalós vagy, mindennek angolul is nekirugaszkodhatsz, hiszen tétje nincs, tanulsága viszont annál több: saját megélésed/tapasztalataid és a HR tanácsadó fejlődésed segítő meglátásai, hogy valós interjúhelyzetben még megnyerőbb lehess!

Tanácsadó: Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, pályatervezési és karrier tanácsadó

Tóth Nikoletta, HR Business Partner, Contitech Rubber Industrial Kft.


interju_szimulacio


OKTÓBER 20. (kedd)

Online ELŐADÁSOK - fókuszban a tervezés!


14:00-15:00


Kilátások, lehetőségek a COVID idején. Hogyan hat a munkáltatókra és RÁD?


Eddig sem volt egyszerű a gyakornoki- vagy álláskeresés, de az évek során bizonyságot adtunk arra, hogy mindenben tudunk segíteni! A jelenlegi járványhelyzet hatása a munkaerőpiacra megkérdőjelezhetetlen… Előadónktól megtudhatod, hogyan érinti ez a munkáltatókat, potenciális jelöltként mire számíthatsz a közeljövőben.

Előadó: Bessenyei Zsolt, Pick Szeged Zrt., HR vezető


covid_eloadas


15:00-16:00


Gyakornoki hely és álláskeresés – kövesd a lépéseket!


Bizonyára sokan futottatok már bele abba a helyzetbe, hogy nem is olyan egyszerű a keresés stratégiáját meghatározni, a lépések sorrendjét átlátni, azokhoz időket rendelni. A keresés folyamatát ráadásul jól kell menedzselni – fel kell ismerni a buktatókat, s ha szükséges – újratervezni. Olyan előadást hozunk Nektek, ami bemutatja a hatékony, célravezető forgatókönyvet és segít kiigazodni a teendők labirintusában!

Előadó: Tóth Nikoletta, HR Business Partner, Contitech Rubber Industrial Kft.


gyakornokiFriss hírek

Friss hírek RSS

1170_430_honlap_61

A Deloitte elindította a fiatalok munkaerőpiaci véleményét felmérő nemzetközi kutatásának következő kiadását. A felmérésre Közép-Európa 18 országában és Franciaországban kerül sor, a kutatás célcsoportja a 18-30 éves egyetemista és a felsőoktatásban diplomázott pályakezdő fiatalok, az idei adatfelvétel november 9-én zárul.

nyito1_1170x423

A EUGLOH projektben az interkulturális kommunikációt fejlesztő kurzust indítanak a párizsi egyetem és az SZTE ÁJTK oktatói. Az angol nyelvű tréningen a két egyetem hallgatói működnek együtt.

barbara_oakley

Interaktív, online előadásaival Szegeden vendégeskedik Barbara Oakley, a világ legnépszerűbb online kurzusának oktatója. Az amerikai mérnök professzor kutatása az idegtudomány és a társas viselkedés közötti összefüggésre fókuszál.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3