SZTE Info

pexels-pixabay-69773

Megjelent az UniSport 24. száma!

Tudtad, hogy elkezdődött a női kosárlabdázók első osztályú bajnoksága? Két egyetemi csapatnak is szurkolhatsz: a TFSE-MTK-nak és az ELTE BEAC Újbudának! #kattanj_rá a részletekre az UniSport legújabb számában!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahol képbe kerülhetsz az utóbbi két hét MEFOB eredményeiről is: Sárkányhajó, Duatlon Sprint és Ultimate Frisbee sportágakban mérték össze képességeiket a hallgatók.

 

Interjút készített az UniSport a MEFS új elnökével is: Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos divattá tenné a sportot a felsőoktatásban. Izgalmas gondolatai és tervei őszinte elhivatottságról tanúskodnak.


Az Exatlonból közismert Szabó-Thomka Hanna, ELTE-SEK-en diplomázott testnevelés-földrajz szakos tanárnőt a népszerű tévés műsorról és jövőbeli terveiről faggatta az UniSport újságírója.

 

#Sör_mellé az idei Európai Sporthétről olvashatsz dióhéjban.


A #Forma_bontó rovatban a gyógynövények immunerősítő, vírusok elleni hatásairól, illetve az okosruhák hasznairól tudhatsz meg többet.


#Stressz_oldóként pedig a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság első heti összefoglalójából szemezgethetsz.


Minden infó itt.


Az Unisport hírmagazin korábbi számai itt elérhetőek:

23. Unisport hírmagazin

22. Unisport hírmagazin

21. Unisport hírmagazin

20. Unisport hírmagazin

19. Unisport hírmagazin

18. Unisport hírmagazin

17. Unisport hírmagazin

16. Unisport hírmagazin

15. Unisport hírmagazin

14.Unisport hírmagazin

13. Unisport hírmagazin

12. Unisport hírmagazin

11. Unisport hírmagazin

10. Unisport hírmagazin

9. Unisport hírmagazin

8. UniSport hírmagazin

7. Unisport hírmagazin

6. UniSport hírmagazin

5. UniSport hírmagazin

4. UniSport hírmagazin

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.