Bezár

Hírarchívum

Diákújságírók a szegedi egyetemről: A legjobbaknak tandíjkedvezményt biztosítanak

Diákújságírók a szegedi egyetemről: A legjobbaknak tandíjkedvezményt biztosítanak

2015. július 30.
3 perc

Tehetséges médiás középiskolásokból álló csoport látogatott a szegedi egyetem bölcsészettudományi fakultására az SZTE Tudománykommunikációs Diáktáborának idején. – jellemzik a középiskolások, az SZTE Bölcsészettudományi Kart.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A lehetőségek tárháza a kommunikáció és médiatudomány

 

Szeged olyan egyetemi város, ahol diákok ezrei élnek. Az egyetemi tanulmányok, a szórakozás, a kultúra mellett számos kiváló lehetőségeket kínál fel az itt tanulóknak a Tisza-parton elterülő nemzetközi város. Ezt igazolva a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karát Pusztai Bertalan mutatta be az universitassal ismerkedő diákújságíróknak.

 

201506024studioUllei126– Több lehetőséget is kínál az SZTE BTK Kommunikáció és médiatudomány szak az ide jelentkezőnek, az itt tanulónak – jelentette ki Pusztai Bertalan. Az SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék docense kiemelte az elektronikus sajtó szakirányt, ahol rádiós és televíziós, riporteri és szerkesztői munkát lehet elsajátítani. E végzettséggel az egyetem elvégzése után televíziónál és rádiónál lehet elhelyezkedni.

A médiainformatika szakirányon az internetes, számítógépes munkát lehet megismerni. A nyomtatott sajtó szakirányon belül klasszikus- és internetes újságírást, valamint fotózást, képfeldolgozást lehet tanulni.

– Ha valakit a turisztika és a kultúra érdekli, akkor válassza a Nemzetközi kommunikációs és turizmus szakirányt – javasolta a szakember. Példaként említette, hogy végzőseik utazási irodáknál, szállodáknál, nemzetközi szervezeteknél indíthatja el karrierjüket.

Aki szóvivő, sajtóreferens, kommunikációs munkatárs, vagy esetleg rendezvényszervező szeretne lenni, annak ott a Public Relations szakirány, és megvalósíthatja az álmait.

– Bármely szakirány mellett elvégezhető, a vezető kommunikációs ügynökségek részvételével a Mobil és közösségi média különálló szakirány. Az itt diplomázók elhelyezkedhetnek a reklám és kreatíviparban – zárta a sort az egyetemi docens.

Kemény feltételeknek kell megfelelnie annak, aki az SZTE BTK kommunikációs képzéseire kíván bekerülni. Az első és legfontosabb feltétel az emeltszintű érettségi egy tárgyból. Emellett pénzügyi hozzájárulás is szükséges. Ez kétféleképpen lehetséges: vagy állami finanszírozással, vagy önköltségi díjjal. A legjobbak önköltségi díjának felét elengedik, vagy céges ösztöndíjat biztosítanak.

201506024studioUllei129– Mivel a pénz nem fán terem. Diákjaink a fizikai munka helyett egy tandíjfelező programmal keresik meg a tandíj felét. Azoknak a fiataloknak, akik ezt a lehetőséget választják, például sorozat- vagy játékkritikát, esetleg vicces szinkront kell alkotniuk. Ezzel a kreatív munkával akár a fél tandíjukat is előteremthetik – hallottuk Pusztai Bertalantól. A tanulmányaik alapján kiemelkedőbb hallgatóknak a tanszék fedezi a tandíját.

Adott egy harmadik lehetőség is az önköltségi díj megszerzésére. Az SZTE BTK Befutó gyakornoki program céges munkalehetőségeket kínál a kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemistáknak. Tehát összességében elmondható: megéri Szegedre jönni továbbtanulni, mivel ez egyetem – a magas szintű oktatás és gyakornoki programok mellett – az arra érdemeseknek tandíjkedvezményt is biztosít.


Mihályi Martina

 

*


Az SZTE Tudománykommunikációs Diáktáborában 9-10. osztályos középiskolások ismerkedhettek meg az univeristassal. De az SZTE a jelenlegi tizenegyedikesekre is gondol: 2015. szeptember 16-án, szerdán és szeptember 25-én, pénteken két alkalmas Tudománykommunikációs Médiatúrára várja az akkor már végzős fiatalokat.

Az SZTE Tudománykommunikációs Diáktábor és Médiatúra a TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006 számú „Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában” című pályázat keretében valósul meg.


SZTEinfo

Kapcsolódó cikkek:


Diákújságírók a szegedi egyetemről: A lenyűgöző egyetemi könyvtár

Diákújságírók a szegedi egyetemről: a „laikus CPR-t” medikusoktól is tanulták

Diákújságírók a szegedi egyetemről: a lelki egészség ápolója a szociális munkás

Diákújságírók a szegedi egyetemről: FOKozott tudásszomj és élvezet

Diákújságírók a szegedi egyetemről: SZTE GTK-diplomával jó munka és fizetés vár

Diákújságírók a szegedi egyetemről: az elmélet és gyakorlat összehangolói a mérnökök

Diákújságírók a szegedi egyetemről: sokoldalú az SZTE TTIK informatikai képzése


Korábban írtuk:

Siker az SZTE Tudománykommunikációs diáktábora

Javában zajlik az SZTE tudománykommunikációs diáktábora

Diákújságíró táborba hív az SZTE

 

Az SZTE Tudománykommunikációs Diáktáborát bemutató kisfilmek

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek