SZTE Info

Sajtómeghívó - Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülés

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket 2016. szeptember 3-án, 10.00 órakor kezdődő Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülésére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepséget megnyitja:

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor

 

Az eseményen köszöntőt mond:

Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár

Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere

 

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)

 

Az SZTE sajtónyilvános programjára tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk a médiumok munkatársait!

 

Megjegyzés1: Az ünnepi esemény zavartalan lebonyolítása érdekében az elnöki asztalra a mikrofonok kihelyezésére kizárólag a rendezvény kezdete előtt lesz lehetőség. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Megjegyzés2: A pótfelvételi eljárás SZTE-re vonatkozó eredményeiről a tanévnyitót követően kiadandó sajtóközleményünkben számolunk be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.