Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Szeptembertől SSC kurzus a szegedi GTK-n

Sajtóközlemény - Szeptembertől SSC kurzus a szegedi GTK-n

2016. augusztus 24.
2 perc

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar SSC Basics kurzust indít hazánk egyik vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatának közreműködésével. Az SSC, azaz az üzleti szolgáltató központ szektor Magyarországon az egyik leggyorsabban fejlődő terület, ahol a gazdasági végzettségű és idegen nyelveket jól ismerő szakemberek számára évente több ezer új állást kínálnak. A 2016 őszén induló képzésen a hazai SSC-k vezető szakemberei osztják meg tapasztalatukat és tudásukat a szegedi hallgatókkal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának tanácsa egyhangúan támogatta az SSC Basics kurzus indítását a BDO szakembereinek közreműködésével. A Shared Service Centerek (SSC-k) Magyarország leggyorsabban fejlődő szektorát képviselik, változatos pozíciókat kínálnak több nagyvárosban – így Szegeden is – az idegen nyelveket beszélő frissdiplomás vagy tapasztaltabb fiatalok számára. A Szegedi Tudományegyetemen, különösen a Gazdaságtudományi Karon és a Bölcsészettudományi Karon végzett hallgatók közül is sokan választják az SSC szektor cégeit első munkahelyükként. A GTK és a BDO közös szervezésében 2016 őszén induló kurzuson hazai SSC-k vezető szakemberei osztják meg tapasztalatukat, tudásukat olyan témákban, amelyek a hazai felsőoktatásban hiányt jelentenek.

 

„A speciális kurzus indításával az a célunk, hogy hallgatóinkat még jobban felkészítsük az SSC-kben való munkavállalásra: ezért kínálunk SSC specifikus ismereteket, például a szolgáltató központok folyamatai vagy multikulturális környezete témakörében. A kurzus különleges értéke, hogy a BDO kooperációjával és szakmai hozzájárulásával valósul meg, hiszen a BDO a hazai SSC szektor kiváló ismerője és képző intézménye” – hangsúlyozza Dr. Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem dékánja.


BDO

A BDO globális szinten az ötödik legnagyobb, a világ 154 országában, 1400 irodával jelen lévő könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózat. A BDO International munkatársainak száma 2015-ben több mint 64 ezer fő volt, a csoport árbevétele az előző pénzügyi évben elérte a 7,3 milliárd USD-t. A BDO International magyarországi tagja, a BDO Magyarország a legnagyobb hazai tulajdonú professzionális tanácsadással foglalkozó cég, mely könyvvizsgálati, könyvelői, adótanácsadói, pénzügyi tanácsadói, valamint SSC tanácsadói szolgáltatásokkal áll a dinamikusan fejlődő hazai és külföldi vállalkozások rendelkezésére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek