SZTE Info

FEDEZD FEL A VILÁGOT! - Ösztöndíjas börze Szegeden

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!


A Campus Hungary Program februárban négy egyetemen tart ösztöndíjas börzét. A „Fedezd fel a világot!” mottó jegyében a Szegedi Tudományegyetem február 19-én (kedden) 10 és 14 óra között az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) földszinti két átriumában és előadótermében ad otthont az ösztöndíjas börzének. A rendezvényt az SZTE rektora, Szabó Gábor akadémikus nyitja meg. Változatos programokra hívja az SZTE és a délalföldi régió egyetemi hallgatóit, oktatóit és dolgozóit a szegedi ösztöndíjas börze házigazdája, Kéri Barnabás, az RTL Híradó riportere. Így például ösztöndíjas konzultációsorozat, több idegen nyelvű előadás, pódiumbeszélgetés, a volt Erasmus hallgatók és frissen hazaérkezett Campus Hungary ösztöndíjasok élménybeszámolói adnak választ a kérdésre: „Miért érdemes ösztöndíjjal külföldre utazni?” Különböző kvízek és interkulturális játékok is szórakoztatják az érdeklődőket. A szegedi ösztöndíjbörze kerekasztal-beszélgetéssel zárul.


A hivatalos meghívó itt letölthető

Az ösztöndíjas börze programja itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.