SZTE Info

Bemutatkozik a világszínvonalú szegedi szimulációs labor

Fulladnak, szívrohamot vagy sokkot kapnak az SZTE ÁOK legmodernebb technológiával felszerelt, élethű, beszélő, síró, vérző szimulációs bábui. Minderről február 27-én (szerdán) 13 órától a sajtó képviselői is meggyőződhetnek a Dóm téri Skills-központban, ahol Boros Mihállyal, az ÁOK Sebészeti Műttétani Intézetének vezetőjével, a központ megbízott vezetőjével interjút is készíthetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!

 

Világszínvonalú Orvosi Készségfejlesztési Központtal bővült a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara. A szegedi medikusok gyakorlati képzését szolgáló, úgynevezett Skills központot (Szeged, Dóm tér 13. , bejárat az SZTE ÁOK úgynevezett „nagy oktatási épület” aulájából nyílik)

 

bemutató sajtónyilvános oktatási programra, az ahhoz kötődő sajtótájékoztatóra

2013. február 27-én (szerda) 13 órára

tisztelettel meghívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:


Újszászi Ilona

SZTE szóvivő

e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

mobil: +36703338654


Az eseményre szóló meghívó itt letölthető:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.