SZTE Info

60 éves a Szegedi Egyetem című lap, a mai Szegedi Egyetem Magazin elődje

A jubileum alkalmából 2013. február 25-én, hétfőn 11 órától Sajtótájékoztatót tart a Szegedi Tudományegyetem MédiaCentruma az egykori Szegedi Egyetem szerkesztőségének otthont adó épületben, a mai Szegedi Katolikus Ház dísztermében (Dugonics tér 12.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kedves Újságíró Kolléga! Tisztelt Szerkesztőség!A 2012-2013. tanévben kettős jubileumot ünnepel a szegedi egyetemi sajtó. Ebből az alkalomból - a szegedi kommunikáció képzés hagyományairól, új ösztöndíjról, jubileumi programokról -

2013. február 25-én, hétfőn 11 órától

Sajtótájékoztatót tart

a Szegedi Tudományegyetem Média Centruma

az egykori Szegedi Egyetem szerkesztőségének otthont adó épületben,


a mai Szegedi Katolikus Ház dísztermében
(Dugonics tér 12.)

Az ünnepi sajtótájékoztatóra tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu


A meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.