SZTE Info

Meghívó az SZTE Nyílt Napjára

2013. február 9-én, szombaton 9-től 15 óráig a Szegedi Tudmányegyetem nyílt napot tart az SZTE Rektori épületében. (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara bemutatkozik az SZTE Nyílt Napján. A diákok a rendezvényen segítséget kapnak a jelentkezési lap kitöltéséhez, informálódhatnak az egyetem képzéseiről, a hallgatók költségtérítését segítő, valamint a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról, a legfrissebb felsőoktatási információkról. A szervezők a felvételizők szüleit és a továbbtanulást tervező alsóbb éveseket, a középiskolai tanárokat is várják. Az esemény résztvevői korrekt tájékoztatást kapnak az universitas munkatársaitól az SZTE mester szakjairól és a keretszámokról is.

 

Az SZTE Nyílt Napját

 

2013. február 9-én, szombaton 9-től 15 óráig tartja

 

a Szegedi Tudományegyetem főépületében

(Szeged, Dugonics tér 13.)

 

 

A második emeleti díszteremben 11 órától Homoki-Nagy Mária (az SZTE oktatási rektorhelyettese) és Juhász Orsolya (Educatio Kht) tart szülői értekezletet a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és MédiaCentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu


A sajtómeghívó itt letölthető:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.