Bezár

Sajtóarchívum

Elindult az SZTE integrált keresőrendszerrel ellátott interaktív honlapja

Elindult az SZTE integrált keresőrendszerrel ellátott interaktív honlapja

2009. április 20.
Elindult a Szegedi Tudományegyetem modern, fejlett, integrált keresőrendszerrel ellátott honlapja. Az új portál minden tekintetben megfelel a 21. századi kihívásoknak és elvárásoknak, így többek között olyan WEB 2.0-ás alkalmazások használatát is lehetővé teszi, mint az online fogadóóra és a hírek kommentelése.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
2009. április 20-tól mindenki számára elérhetővé vált a Szegedi Tudományegyetem tartalmában és dizájnjában is megújult honlapja. A megfelelő technológiai háttérre épülő, átfogó és aktuális információt nyújtó WEBRA 3.0 rendszer sokkal modernebb, fejlettebb, rugalmasabban kezelhető és felhasználóbarát webes felületet kínál a látogatóknak.

Az internetezési szokások átalakulásával és a webes megoldások fejlődésével lépést tartva az egyetem online megjelenése igyekszik a közösség által teremtett érték, tartalom megjelenítésére. A portálon a web2.0 megoldások legmarkánsabban az Agóra menüpontban jelennek meg, ahol az egyetemi polgárok tudnak majd kérdéseket feltenni, üzeneteket küldeni – első alkalommal 2009. április 27-én – a rektornak, illetve az egyetemről szóló hírekhez is fűzhetnek kommenteket.

Továbbá egy rendkívül sokrétű és fejlett keresőrendszer is a látogatók rendelkezésére áll, amely hasonlóan működik, mint a Google keresője: a keresett szó beírásakor már ajánlatokat dob fel a felhasználónak, a keresési találatokat pedig három csoportra bontja. A keresés ezáltal rendkívül felgyorsul, valamint olyan információkra is rátalálhat a felhasználó, ami az adott keresett témához szervesen kapcsolódik.
További információ:

Keczer Gabriella, sajtószóvivő Szegedi Tudományegyetem Tel.: 62-544070/4070mellék
Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek