Bezár

Sajtóarchívum

A Kockásfülű Nyúllal, betyárvilágzenével és „űrdiszkóval” köszöntik a tavaszt

A Kockásfülű Nyúllal, betyárvilágzenével és „űrdiszkóval” köszöntik a tavaszt

2009. április 20.
Világirodalmi paródiák, retró mesék vetítése, a Baltazár Színház előadása, kortárs költők műveinek felolvasóestje, betyárvilágzene, juhászverseny, Napra koncert, progresszív jazz és további izgalmas programok színesítik a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat kínálatát. 2009. április 20. és május 15. között az egyetem 50 helyszínen több mint 200 programmal várja a kultúra szomjazóit.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi tavasz csillogásához immáron szervesen hozzátartozik az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozata, ezért a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája idén tavasszal is fantasztikus kínálattal várja a kultúra szomjazóit. A fesztivál műsorfüzetében többek között színházi előadások, fotókiállítások, jazz-, és népzenei koncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi-közéleti beszélgetések szerepelnek.

Az érdekes programok közül is kuriózumnak ígérkezik a Világirodalmi Paródiák – humoros irodalmi est, a Kravaiar zenekar betyárvilágzenei koncertje, valamint a Megint köp a maci vetítőest, ahol a retró mesék szerelmesei filmrészleteket láthatnak gyermekkoruk kedvenc rajzfilmjeiből. A rendezvénysorozat keretében koncertet ad a Napra zenekar, a Cotton Club Singers, Lovász Irén és a Rozsdamaró együttes, valamint fellép a Baltazár Színház is, Magyarországon az egyetlen hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll.
A Nap Napján az érdeklődők különleges távcsövekkel figyelhetik meg a napfoltokat, de az egész napos rendezvényen fény-kísérletek, fotoszintézis-bemutatók, kézműves-foglalkozások kis előadásokkal, koncertekkel, táncházzal, folyamatos „űrdiszkóval” is várják a látogatókat.

Az esti bulikra olyan zenekarokat hívtak meg a szervezők, mint a Neo és a Heavan Street, de a fesztiválon mutatja be új lemezét a Colorstar együttes is.
További tájékozódásért a http://www.u-szeged.hu/etavasz oldal nyújt részletes információkat.

További információ:

Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386
Tajti Gabriella kulturális Iroda vezető Szegedi Tudományegyetem Tel.: 06-62-544-000/4045

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek