Bezár

Sajtóarchívum

Tarolt a SZTE Gazdaságtudományi Kara az OTDK-n

Tarolt a SZTE Gazdaságtudományi Kara az OTDK-n

2009. április 15.
Tarolt a Szegedi Tudományegyetem az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióján. A rendezvényen az egyetem hallgatóinak 13 bemutatott dolgozatából 11 díjazott lett, mellyel az egyetem abszolút első lett az intézmények rangsorában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Hatalmas sikert könyvelhettek el a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói és a felkészítő tanáraik Debrecenben a 2009. április 6-8. között megrendezett XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A tanulmányi verseny Közgazdaságtudományi Szekcióján az egyetem tizenegy szegedi díjazott dolgozatával első lett a karok rangsorában, megelőzve olyan intézményeket, mint a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kara, vagy a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara.
 
A tizenhárom beadott dolgozat közül hat részesült első díjban többek között olyan témákat feldolgozva, mint a magyar kockázatitőke-piac keresleti oldalának vizsgálata, a távolság szerepe az IT-klaszterek kialakulásában, vagy a fogyasztás és fenntarthatóság kérdésköre. További két dolgozatot értékelt harmadik díjjal a szakmai zsűri, míg különdíjat három szegedi dolgozat is kapott.
 
I. díjat nyert dolgozatok:
 
Darazsacz Péter - Szlatárovics László: A magyar kockázatitőke-piac keresleti oldalának vizsgálata.
Hoczopán Orsolya: Területi Balanced Scorecard: egy lehetséges válasz a területi tervezési folyamat hiányosságaira.
Rittgasszer Imola: A kreatív kistérségek Magyarországon.
Tóth Mónika: Fogyasztás és fenntarthatóság - az ökológiai lábnyomot befolyásoló tényezők vizsgálata a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak körében.
Udvari Beáta: "Látványos eredménytelenség": a Loméi egyezmények hatásainak statisztikai vizsgálata.
Vas Zsófia: IT-klaszterek kialakulásában a közelség szerepe (Szegeden és vonzáskörzetében).
 
III. díjat nyert dolgozatok:
 
Bekk Éva - Olasz Orsolya - Schulz Gábor: A környezettudatos magatartás felmérése a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és a szegedi felnőtt lakosság körében.
Jankó László - Tari Szabolcs: Tőzsdén kereskedett, értékpapírosított termékek: certifikátok, tőzsdén kereskedett alapok, és követési hibájuk.
 
Különdíjat nyert dolgozatok:
 
Ádám Zsuzsa - Csovcsics Andrea - Kóródi Katalin: A reklámokban megjelenő meztelenség és szexualitás fogyasztói megítélése.
Kiri Marietta: A vállalati-egyetemi kapcsolatok vizsgálata a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar informatikus hallgatói és kutatói véleménye alapján.
Takács Klára - Végh Marcell Zoltán: Külföldi működőtőke-befektetések kistérségi hatásai Magyarországon.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek