Bezár

Hírarchívum

2021. Július

1 2 

Desktop32

2021. július 07.

A Szegedi Tudományegyetem dolgozóinak a járvány során tanúsított helytállását, gyakran erőn felüli munkáját szeretnék megköszönni a Puskás musical belépőire szóló, 30%-os kedvezménnyel a darab alkotói. A Szegedi Szabadtéri Játékok programjában két alkalommal, július 17-én és 18-án láthatja a közönség a nagyszabású produkciót.

weboldal_nyito_KEIK

2021. július 07.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézetében működő, dr. Horváth Péter László által vezetett, egyetemi oktatókból, köznevelési intézményekben dolgozó gyógypedagógus kollégákból, és tapasztalati szakértőkből álló munkacsoport, 2021. június 16-án minikonferenciát szervezett, az eddigi eredmények bemutatására, Budapesten.

JIC_final_web

2021. július 06.

Véget ért a EUGLOH Joint Innovation Challenges program - a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Thi Nguyet Hang Nguyen is a dobogó tetejére állt! A témák mindegyike a globális egészség fontosságára hívta fel a figyelmet.

IMG_1121-001

2021. július 06.

Ünnepélyen köszöntötték 2021. július 5-én a Szegedi Tudományegyetem karainak, intézeteinek, tanszékeinek, klinikáinak és intézményeinek új vezetőit és kitüntetettjeit. Az elismeréseket Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár adta át.

_MG_6557

2021. július 05.

Az elmúlt, kihívásokkal teli időszakban szerzett tapasztalataikat és javaslataikat oszthatják majd meg egymással azok az ápolási szakemberek, akik részt vesznek a Főiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók XIV. Országos Kongresszusán, 2021. november 26-án. Az SZTE ETSZK által szervezett online konferenciára augusztus 16-ig várják a szervezők az absztraktokat.

Jezus_Krisztus_nyito

2021. július 02.

Visszatér a Jézus Krisztus Szupersztár a szegedi Dóm téri színpadra. A legendás rockopera 2021. évi öt előadása elé – a kálvária 14 stációjára utalva – 14 képet villantunk föl a Szegedi Szabadtéri Játékok 90, valamint Tim Rice és Andrew Lloyd Webber művének 50 évéből. Illés Máriát, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar zenetörténészét, valamint a produkció négy alkotóját – Feke Pált, Gallusz Nikolettet, Serbán Attilát, Sasvári Sándort – kérdeztük és hallgattuk. Aztán belelapoztunk korabeli újságokba is.

nyito_sisikiallitas

2021. július 01.

Hogyan kötődött Ferenc József a Szegedi Tudományegyetemhez? Hányszor járt városunkban feleségével, Sisivel? Milyen ruhát viselt a császárnő meggyilkolása napján? - Ezekre a kérdésekre is választ kaptuk a Móra Múzeum Sisi kiállítása alkalmából Hegedűs Anitától, a múzeum PR referenséről.

weboldal_nyito_campusmundi

2021. július 01.

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára hirdet Campus Mundi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány a 2021/22-es tanévben megvalósuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányutakra.

DSC_1424

2021. július 01.

Minden eddiginél többen jelentkeztek idén az SZTE Junior Akadémia által koordinált tavaszi ösztöndíjakra. 2021-ben a pályázók mellett a díjazottak száma is jelentősen nőtt: a közel ötszáz pályázó közül mintegy kétszázan kaptak díjat az online Talent Díjátadón.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek