Bezár

Hírarchívum

DSC_1424

Közel kétszáz hallgatót díjaztak a jubileumi Talent Díjátadón

Közel kétszáz hallgatót díjaztak a jubileumi Talent Díjátadón

2021. július 01.
2 perc

Minden eddiginél többen jelentkeztek idén az SZTE Junior Akadémia által koordinált tavaszi ösztöndíjakra. 2021-ben a pályázók mellett a díjazottak száma is jelentősen nőtt: a közel ötszáz pályázó közül mintegy kétszázan kaptak díjat az online Talent Díjátadón.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Talent ösztöndíj és Kiválósági Lista, valamint a Vállalati ösztöndíjak mellett ismét szükség volt az Áthidaló ösztöndíj meghirdetésére, amelynek célja a járvány miatt nehéz helyzetbe került hallgatók megsegítése. A Talent Díjátadó a tanév egyik legnagyobb ösztöndíjátadója a Szegedi Tudományegyetemen. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács 15. évfordulója alkalmából idén még többen részesülhettek támogatásban: 3 Év Tehetsége díjat, 17 arany, 29 ezüst és 61 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat ítéltek oda a hallgatóknak, emellett az Év Sportolója és az Év Művészei címet is kihirdették. Utóbbiból idén először amatőr és profi (azaz művészeti képzésben részt vevő) kategóriában is pályázhattak a diákok.


„Az előző évhez képest idén két és félszer többen, közel ötszázan adták be pályázatukat a meghirdetett ösztöndíjakra. Ez fontos visszajelzés számunkra, mert azt mutatja, hogy a felhívásunk célba ért, és sokan érzik úgy, hogy eredményeikkel érdemes pályázni. A jelentkezők közül mintegy kétszázan nyerték el valamelyik ösztöndíjunkat” – mondta el dr. Badó Attila professzor, az SZTE Junior Akadémia és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke. Hozzátette: külön öröm, hogy az idén 15 éves Tanács a tavalyinál is több hallgató díjazását szavazhatta meg.


A Tanács tehetséggondozó munkáját ebben az évben is a Pro Talentis Universitatis Alapítvány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a tehetséggondozás iránt elkötelezett vállalatok támogatták. A szervezőfeladatokat az SZTE Junior Akadémia látta el.


A járvány ellenére több vállalat is támogatást nyújtott. Többek között a Bánffi&Bánffi Kft., az EPAM Systems Kft., a Givaudan Hungary Kft., a NICS Zrt., a Pick Zrt., a Printker Office Land Zrt., és a TE-DI Trade Kft. biztosított vállalati ösztöndíjakat a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve. Emellett az Altajisztika alap- és mesterképzésben részt vevők ismét pályázhattak az Altajisztika Tanszék és az alapítvány közös ösztöndíjára.


„A járvány miatt idén is kénytelenek voltunk meghirdetni az Áthidaló ösztöndíjat, amellyel a nehéz helyzetbe került hallgatókat tudjuk támogatni, hogy továbbra is folytathassák tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy jövőre már nem lesz szükség erre a segítségre” – zárta szavait dr. Badó Attila.


A Talent Díjátadó film itt tekinthető meg.


A 2020/21-es tanév legjobbjai

  • Év Sportolója: Tarnai László
  • Év Művésze: Nickmann Marcell
  • Év Amatőr Művésze: Balogh Gyula
  • Év Tehetsége (Orvos- és gyógyszertudományi terület): Márványkövi Fanni Magdolna
  • Év Tehetsége (Természet- és műszaki tudomány terület): Kopasz Anna Georgina
  • Év Tehetsége (Társadalomtudományi terület): Nagy Botond

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek