Bezár

Hírarchívum

weboldal_nyito_campusmundi

Pályázz a Campus Mundi szakmai gyakorlati ösztöndíjra

Pályázz a Campus Mundi szakmai gyakorlati ösztöndíjra

2021. július 01.
2 perc

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára hirdet Campus Mundi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány a 2021/22-es tanévben megvalósuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányutakra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szívesen utaznál külföldre, akár még Európán kívülre is? Amennyiben úgy véled, hogy szakmai szempontból többet jelent, ha külföldön végzed el a szakmai gyakorlatod, akkor mindenképp pályázz a Campus Mundi pályázatára!

 

A Campus Mundi egyfajta kiválósági ösztöndíj, amely egy 2016 óta megvalósuló mobilitási program. A pályázat kiemelten magas összegű ösztöndíjat kínál a nyertesek számára. A program célja a felsőoktatás minőségének javítása, különös tekintettel a foglalkoztathatóságra, valamint a felsőoktatási intézmények, elismertségének növelésére. A program egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitást, másrészt a nemzetköziesítést helyezi a középpontba.

 

A program kapcsán több mobilitási típus is megvalósulhat: külföldi részképzés, külföldi szakmai gyakorlat, rövid külföldi tanulmányút, vagy épp államközi egyezményeken alapuló külföldi részképzés. A program részletei a Szegedi Tudományegyetem honlapján találhatóak. A pályázat emellett alkalmat teremt a hallgatóknak arra, hogy a kötelező szakmai gyakorlatukat külföldön töltsék, mindezt az ösztöndíj támogatásával. A kötelező szakmai gyakorlaton kívül, további lehetőségei vannak a hallgatóknak: diploma utáni szakmai gyakorlat, szociális ösztöndíj, valamint a tartósan beteg hallgatók akár kiegészítő ösztöndíjra pályázhatnak.

 

A Campus Mundi szakmai gyakorlat ösztöndíjnak köszönhetően a hallgatók bekapcsolódhatnak egy szervezet vagy cég munkájába, Európában, vagy akár más, Európán kívüli országban is. Ezen felül a mester- és PhD-képzésben résztvevők még kutatási tevékenységre is pályázhatnak. Egy külföldi multinacionális cégnél töltött néhány hónap vagy külföldi kutatási tevékenységhez csatlakozás, a szakmai fejlődés mellett minimum 200.000 ft ösztöndíjjal is jár havonta. További összegekről és a pályázati felhívásról itt tájékozódhatnak az érdeklődők.


  • A támogatás 2021. június 1. és 2022. február 28. között megvalósuló szakmai gyakorlatra vonatkozik.
  • A pályázás folyamatos, de érdemes a kiutazás előtt 2-3 hónappal beadni a jelentkezést.
  • A pályázónak vidéki lakcímkártyával, vagy vidéki egyetemi aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie (nem pályázhatnak budapesti és Pest megyei lakcímmel és képzési hellyel rendelkező hallgatók)
  • A támogatható időszak Európán belül 3 hónap, Európán kívül 1 hónap.

Az ösztöndíj elnyerésének első fontos lépése a cégek, szervezetek felkeresése. Az ideális hely megtalálásában segítségül szolgálhat a következő cikk. Ha minden feltétel adott, akkor nincs más teendő, mint a Campus Mundi pályázat benyújtása.


Pályázni a https://mundi.scholarship.hu/ felületen lehet.


További információ a pályázattal kapcsolatban ide kattintva érhető el.

 

Az SZTE hallgatói számára is meghirdetett Campus Mundi ösztöndíj felhívások emellett a www2.u-szeged.hu/kulugy/ honlapon is elérhetők.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek