Szegedi Tudományegyetem

 kultiroda_fejlec

Egyetemi Tavasz 2022

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, melyet 2004 óta minden áprilisban megrendez az SZTE Kulturális Iroda.


Az Egyetemi Tavasz programsorozat 2022-es programfüzete innen tölthető le.


Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Vendégeink!

 

A természet minden évben feléled, legyôzve a fagyos hónapokat. Nekünk egy kicsit több idôre volt szükségünk, hogy alkalmazkodjunk a koronavírus-járvány okozta körülményekhez, de több jel is arra utal, hogy szépen lassan azért sikerült. Éppen ezért kettôs aktualitása van a 17. Egyetemi Tavasznak!


Két év után térhetünk vissza a rendes kerékvágásba, és ünnepelhetjük újra a kultúrát, a személyes találkozások örömteli élményét. A kínálat mindenki számára tartogat izgalmas programokat, és biztos vagyok benne, hogy a megnövekedett igény a közösségi rendezvényekre és a lelki táplálékra még népszerûbbé teszi az idei különleges rendezvénysorozatot, amely hagyományosan József Attila születésnapján, április 11-én indul a Vers délben performanszunkkal.


Minden érzékszervnek kínál érdekességet az idei SZTE Egyetemi Tavasz: Müller Miklós fotókiállításán a szemünket, az Universitas Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Egyetemi Énekkar Ünnepi Hangversenyén a fülünket kényeztethetjük, és az idén 100 éves SZTE Füvészkert ünnepi programjain valószínûleg még az orrunkat is éri kellemes élmény.


A teljesség igénye nélkül kiemelhetô még a Radnóti Miklós Emléknap, amelyen többek között 12 órás versolvasással tisztelgünk a költô elôtt, és szintén fontos lesz volt hallgatónk, Tandi Flóra lemezbemutató koncertje is.


A Szegedi Tudományegyetem ebben a tanévben 440 éves, Szegedre éppen egy évszázada költözött, így a centenáriumi évben az Egyetemi Tavasz is kapcsolódik a kerek évfordulóhoz, belesimul és emeli annak fényét.


Juhász Gyula Tavasz elôtt címû versének kezdô sorai mintha az Egyetemi Tavaszt és az azt megelôzô várakozást foglalnák rímekbe:


„Már sejtem ôt, ha a lágy alkonyatban

A felhôt nézem, mely violaszínben

Valami távol muzsikára ballag
Egy ismeretlen rétre, messze innen.”


Biztos vagyok benne, hogy az idei Egyetemi Tavasz kínálatában mindenki talál érdeklôdésének megfelelô programot. Szeretettel várjuk Szeged és egyetemünk polgárait a rendezvényeinkre!


Prof. Dr. Rovó László
rektor

Szegedi Tudományegyetem
Őszi Kulturális Fesztivál25._oszi_kult.feszt


Egyetemi Tavasz
etavasz

Eseménynaptár

Rendezvénynaptár *