Bezár

Hírarchívum

nyito

SZTE teniszpályát avattak az újszegedi ligetben

SZTE teniszpályát avattak az újszegedi ligetben

2022. június 27.
4 perc

Mint olyan sok jó dolog Szegeden, az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszcentrum is Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. A Nobel díjas tudós amellett, hogy aktívan játszott ezeken a pályákon, az egyik alapítója is volt. A korszerű, előremutató létesítmény egy komplett felújítással ünnepelte 100. évfordulóját. A megnyitón részt vett a Szegedi Tudományegyetem rektora, Prof. Dr. Rovó László és kancellárja, Dr. Fendler Judit, valamint a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, Sütő Csilla.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szent-Györgyi Albert az SZTE egykori Nobel-díjas rektorának, szavaival találkozhatnak azok, akik az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszpályára látogatnak.

„A sport a test útján nyitja meg a lelket”

Ahogyan arról korábban már hírt adtunk hosszútávú együttműködést kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Sportmánia Közhasznú Egyesület. A közös munka keretében az infrastruktúrában is jelentősen előre lépett az intézmény.

A XXI. század elvárásainak megfelelő teniszklub pénteki megnyitóján részt vett Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, valamint a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára Sütő Csilla.

unnepelyes_szalagatvagas

- A modellváltásnak köszönhetően jöhetett létre az a hosszútávú együttműködés, amelynek egyik pillére az infrastruktúra fejlesztése. Mindenki számára ismeretes a híres a fotó, amelyen Szent-Györgyi Albert egy röptézést végez, ez a pillanat nagyon jól mutatja, hogy a tehetség nem idő és kor függvénye. A mostani megnyitó pedig egy ikonikus pillanat, hiszen a létesítmény demonstrálja az egész egyetem számára, a jövő útját. A SZTE Testkultúra koncepciója ezt az utat, követi, hogy a sport és a kiválóság támogatása örök érték legyen. Nagy öröm számomra, hogy a centenáriumát ünneplő egyetem együtt ünnepelheti a 100 éves jubileumát a teniszpályákkal és klubbal mondta Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A kezdeti szakaszban a pályák korszerűsítése, és a mobilcsarnokok megépítésére került sor. A projekt második fele pedig a klubépület megújítását célozta.

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja az ünnepélyes szalagátvágás után elmondta, boldog, hogy egy olyan sportlétesítmény újult meg a Szegedi Tudományegyetemen, amely kiváló táptalaja lehet a szegedi tehetséggondozásnak, és az egyetemi polgárok örömmel használhatják.

A megnyitót követően a hat szabadtéri pályát, a földszinti öltözőket, a modern fedett csarnokot és az emeleti helységeket is bemutatta Hajnal István, a Hajnal Tenisz Iskola névadója és a Sportmánia Közhasznú Egyesület vezetője.

- Itt játszottam életem első versenyét és már akkor megragadott az a klasszikus és ma már egyre kevesebb helyen tapasztalható hangulat, amely ebből a helyből árad. A liget és a természet közelsége, valamint az épület és a pályák kialakítása, elrendezése sajátos légkört teremt, amelyben a közösségi életnek is tökéletesen adottak a feltételei. Szívügyemnek tekintem, hogy ez a hely megmaradjon, és fejlődjön. A felújítás 2022. március 1-jén kezdődött, és nagyon jól összehangolt munka keretében zajlott. A korábbi épület kihasználatlansága miatt, régi vágyam teljesült ezzel a felújítással, amiből a Szegedi Tudományegyetem és a szegedi tenisz sport is csak profitálhat. Az új klubház kiszolgálja a sportolni vágyók igényeit – mondta el Hajnal István.

Hajnal_Istvan_korbejaras

Az új klubház az SZTE polgárai számára olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a gyönyörű fedett terasz és klubszoba, valamint fitneszterem. Ezeket az előnyöket a hallgatók, az oktatók és az SZTE polgárai a felújítás alatt is élvezhették, hiszen nem zárták be a létesítményt.

A közös projekt másik pillére a sportszakmai fejlesztés volt, amelyet az SZTE Sportközpontja koordinált.


galeria

A galéria a képre kattintva érhető el.

-Az SZTE teniszcsapatai már most is nagyon jól szerepelnek. Az összefogás a versenytenisznek, és az amatőr rekreációs sportoknak is nagy löketet képes adni. Az SZTE női teniszcsapata a legerősebb a hazai csapatbajnokságban. A Szuperligában csak az MTK-tól kapott ki az elődöntőben, így tavaly harmadik helyezést értek el, tavaly előtt pedig második helyezést az országban. Az együttműködés keretében, pedig ősszel az első osztályért játszhat az SZTE SPORTMÁNIA férfi tenisz csapata. Az új klubház a 6 teniszpályájához, 25-30 ember befogadására alkalmas teret biztosít a hallgatók testnevelésóráinak. A felújítás előtt 6 hónapon keresztül volt használható a létesítmény az időjárás függvényében, azonban most már 12 hónapon keresztül az őszi és a tavaszi félévben is várja a diákokat a fedett csarnok, de aki ezen túl is szeretné igénybe venni a pályákat, kedvezményesen teheti ezt meg egyetemi polgárként – tudtuk meg Dr. Tokodi Margarétától, az SZTE Sportközpont vezetőjétől.

A zöld környezetben, Szeged szívében található újszegedi Erzsébet-ligeti teniszcentrum, a jelenlegi állapotában a sportág szempontjából a város legjobb helye. A fejlesztések a Szegedi Tudományegyetem hosszútávú testkultúra koncepciójához illeszkedve valósultak meg.

További részletek az alábbi linken.

tklogo

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek