Bezár

Hírarchívum

Újságíró gyakornokokat vár az SZTE Média Centrum

Újságíró gyakornokokat vár az SZTE Média Centrum

2014. augusztus 25.
3 perc

Ismét meghirdeti újságíró gyakornoki programját az SZTE Média Centrum. Az újságírás, televíziózás, rádiózás, szerkesztői munka iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését 2014. szeptember 15-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Szereted az írást? Az írás is szeret téged? Akkor a Média Centrumban a helyed!” – kezdődik a Szegedi Tudományegyetem Média Centrumának gyakornoki programot meghirdető felhívása. Az SZTE újságírás iránt érdeklődő hallgatói számára évről évre gyakorlati terepet kínál az SZTE Média Centrum (MC). Az új tanévben 2014. szeptember 15-ig várják az újságíró tanoncok jelentkezését a szovivo@rekt.szte.hu e-mail címre.

 

Az SZTE MC programjának és munkájának egyik legfontosabb célja: a Szegedi Tudományegyetem, az itteni oktató és kutatómunka, tudományos és innovációs eredmények, továbbá a hallgatói teljesítmények és a diákélet bemutatása a média eszközeivel, minél szélesebb körben. Ugyanakkor az SZTE intézményén belüli kommunikációban is jelentős feladatokat vállal a Média Centrum.

Az SZTE Média Centrum 3 nagy egysége:

- az SZTE Hírportál, amely folyamatosan és naponta többször is frissülő hírfolyamot szolgáltat az egyetem életéről a www.u-szeged.hu honlapon belül: http://www.u-szeged.hu/hirportal;

- a tanévenként 10 alkalommal nyomtatásban jelentkező Szegedi Egyetem Magazin, amelynek megjelent számai elérhetőek az SZTE honlapjáról is: http://www.u-szeged.hu/sztemagazin;

- a kommunikáció szakosokat is képző két kar (SZTE BTK és SZTE JGYPK) TV-stúdiójában változatos műsorokat gyártó SZTEtelevízió, amelynek filmjei megtekinthetőek itt: http://www.u-szeged.hu/sztetelevizio; illetve az https://www.youtube.com/user/UnivSzeged.

Ezen kívül rádiós műsorok készítésében is közreműködik az SZTE Média Centrum.

 

Az SZTE Média Centrum munkatársai készítik az egyetemi élet különböző szeleteit bemutató Hírleveleket – magyar és angol nyelven: például az itt elérhető hírcsokrot is: http://www.u-szeged.hu/download.php?docID=29392; illetve: http://www.u-szeged.hu/english/news/latest-news.

Az SZTE Média Centrum gondozza az egyre több követőt vonzó https://www.facebook.com/SZTE.Hirek közösségi oldalt.

Számos szerkesztőséggel, újságíróval állnak kapcsolatban miközben médiaeseményeket, médiakampányokat is szerveznek, moderálnak az SZTE MC munkatársak. A kapcsolatháló egyik része itt is megtekinthető: http://www.u-szeged.hu/kozossegek/kozossegek

A sajtófigyelő szolgáltatás részeként az SZTE MC állítja össze az egyetemről szóló médiabeli megjelenések csokrait: http://www.u-szeged.hu/mediafigyelo.

Az SZTE minden nagyobb egységével kapcsolatban áll, médiaszolgáltatásaival segíti a munkát az SZTE MC. Így például az SZTE pályázati kommunikációjának is részese; gyakorlati helyként bekapcsolódik a médiatudománnyal foglalkozó hallgatók képzésébe.

 

Az itteni sokrétű szerkesztőségi munkába bekapcsolódó fiatal megismerheti a média világát; interjúkat készíthet közismert emberekkel, tehetséges fiatalokkal, tudósokkal; részt vehet az egyetem kulturális életében; eljuthat koncertekre, fesztiválokra, kiállítás-megnyitókra, színházi bemutatókra, vagyis olyan helyekre, ahova magánemberként talán sosem sikerülne.

A legtehetségesebb gyakornokok az egyetemi Média Centrum ösztöndíjasaként vehetnek részt a Pro Talentis programban. Az önkéntesként végzett munkát referencialevéllel köszönik meg, amely segíthet majd az elhelyezkedésben. A legjobb gyakornokok diákmunkát végezhetnek tapasztalt újságírók segítségével és mentorálásával.

 

Az SZTE Média Centrum gyakornoki programjára jelentkezők motivációs levelét és fényképes önéletrajzát 2014. szeptember 15-ig várják a szovivo@rekt.szte.hu e-mail címre. A gyakornoki felhívás szövege itt olvasható:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek