Bezár

Sajtóarchívum

Az iKron kapta a 2010-es Alma Mater Díjat

Az iKron kapta a 2010-es Alma Mater Díjat

2010. március 10.
Ebben az esztendőben immár az ötödik alkalommal kerül sor az egyetem alumni szervezetének ünnepélyes díjátadójára
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Alma Mater Díjat a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezetének azon partnere kapja meg, amely arányaiban a legtöbb SZTE-n végzett hallgatót foglalkoztatta az elmúlt évben új munkaerőként.

A díjat idén az SZTE Tavaszi Állásbörzéhez kapcsolódóan a szoftverfejlesztéssel, szoftver-szaktanácsadással foglalkozó iKron cégcsoport vehette át (a cégcsoportot három vállalat alkotja: az iKron Kft., az InCa Kft. és a Monguz Kft.). A cégcsoport mindkét ügyvezetője, Sinkovicz Attila (iKron Kft. és InCa Kft.) és Kármán László (Monguz Kft.) megjelent a március 10-én a TIK-ben rendezett ünnepályes átadáson – mindketten a szegedi egyetemen végeztek. Sinkovicz Attila elmondta: a cégcsoport munkatársainak több mint 75%-a a szegedi egyetemről jön, és oktatnak is az egyetemen. Kármán László hozzátette: máig tartják a kapcsolatot az oktatókkal.

Görög Márta, az SZTE hallgatói és közkapcsolati igazgatója hangsúlyozta: az egyetem, illetve az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. hosszú évek óta kiegyensúlyozott kapcsolatot ápol az iKron cégcsoporttal, amelynek dinamizmusa, kreativitása hasonlóságot mutat az Alma Mater eddigi fejlődésével. A cégcsoport vezető tisztségviselői közül is sokan végeztek a szegedi egyetemen, és szerves kapcsolatban állnak az Alma Materrel, annak számos rendezvényén részt vesznek.

Az eddigi díjazottak:

2006: Siemens

2007: 3C Szeged Kft.

2008: GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió

2009: a Sanofi Aventis magyar tagvállalata, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt.

2010: iKron cégcsoport

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek