SZTE Info

Meghívó a rektorválasztást követő sajtótájékoztatóra

A Szegedi Tudományegyetem nevében tisztelettel meghívjuk a SZTE rektorválasztását követő sajtótájékoztatóra 2010. március 8-án, hétfőn 16 órára a SZTE Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási Terébe (Szeged, Ady tér 10.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztató témája: a 2010. március 8-i rektorválasztó szenátusülés eredménye. A tájékoztatót tartja: Prof. Dr. Rácz Béla rektorhelyettes, a rektorválasztó szenátusülés levezető elnöke.

Tájékoztatjuk, hogy a szenátusülés nem sajtónyilvános. A sajtótájékoztató kezdési időpontja a szenátusülés hosszának függvényében későbbre tolódhat, ebben az esetben megértését és türelmét kérjük.

Az esemény meghívóját a csatolt meghívóban találhatják.

 

Meghívó

 

___________________________________

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.