Bezár

Hírarchívum

2023. Május

1 2 3 

Csak_alazatos_szivvel_mehetunk_fel_a_tudomany_hegyere_-_mondta_Ferenc_papa

2023. május 02.
10 perc

Ferenc pápa az egyetemi és kulturális élet képviselőihez szólt magyarországi látogatása során. A hozzájuk intézett beszédének magyar nyelvű fordítását a Szegedi Tudományegyetem is közli:

Nyito_Temahet

2023. május 02.
2 perc

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája 8. alkalommal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez. A 2023. április 24-én kezdődött országos akció idei, kiemelt témái a fenntartható értékek, az energia, a biodiverzitás és a hulladék.

Muzsikáló orvosok, SZTE

2023. május 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar régi hagyománya, hogy minden májusban és decemberben zenei koncerteket szervez, melyen az SZTE Bartók Béla Művészeti Karra áthallgató medikusai, gyógyszerészhallgatói és zenélő orvosai lépnek fel. Idén az Egyetemi Tavasz programsorozataként hallhatja őket a nagyérdemű május 4-én, 18:00 órától a Rektori Hivatal dísztermében.

Jamese

2023. május 02.
1 perc

A szegedi Radnóti Café ad otthont május 3-án, 20:00 órától JaMese lemezbemutató koncertjének. Molnár Emesét, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egykori hallgatóját, a zenekar énekesét egyetemi évekről és zenei karrierjéről a tavalyi év végén kérdeztük.

Dr. Bagosi Zsolt endokrinológus. Fotó: Molnár Dóra

2023. május 02.
12 perc

Ha valakinek egyszer eszébe jut irodalmi műveket biokémiai szempontból elemezni, abban az elemzésben a neuropeptideknek kulcsszerepe lesz. Dr. Bagosi Zsolt neuroendokrinológussal, az SZTE SZAOK Kórélettani Intézet egyetemi docensével a neuropeptidek vágyat, vonzalmat, kötődést, szorongást és depressziót kiváltó hatásáról beszélgettünk. Az SZTE kutatója jelenleg az alkohol és a nikotin hatásait vizsgálja kísérleti állatokban és arról elmélkedik, hogy mi a hasonlóság egerek és emberek közt.

IMG_9383-001

2023. május 02.
2 perc

Testet-lelket ellazító shiatsu masszázson, jóga órán és személyes pszichológiai tanácsadáson is részt vehettek a Stresszmentes nap érdeklődői.

1 2 3 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek