Bezár

Hírarchívum

IMG_9383-001

Stresszmentes nap a TIK-ben

Stresszmentes nap a TIK-ben

2023. május 02.
2 perc

Testet-lelket ellazító shiatsu masszázson, jóga órán és személyes pszichológiai tanácsadáson is részt vehettek a Stresszmentes nap érdeklődői.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Megszűnt a világ zaja, csordogáló patakot, zöld füvet, lágy napsütést, madárcsicsergést képzeltünk, míg Angyalos Boglárka shiatsu masszőr „dolgozott” rajtunk. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba szervezett Stresszmentes napon első utunk a masszőr állomására vezetett.

DSC_8006

Megtudtuk: a shiatsu masszázs során a terapeuta a test akupunktúrás pontjaira és az azokat összekötő energiapályákra, vagyis meridiánokra fókuszál. Az energiapontok gyógyulást elősegítő stimulálására itt nem a tűszúrás, hanem az érintés és nyomás szolgál. Első állomásunkon kellőképpen ellazultunk, készen álltunk elsajátítani további stresszkezelő technikákat.

Az SZTE Pszichiátriai Klinika munkatársaival tesztet töltöttünk ki, melynek segítségével tágíthattuk tudásunkat a stressz kapcsán felmerülő betegségekről és ezek megelőzéséről. Halhattunk a Schultz módszerről, amely hat különféle gyakorlatot tartalmaz. Ezeket ki is próbáltuk a szakember útmutatásával. Behunyt szemmel elképzeltük többek között, ahogyan elnehezedik a karunk, a lábunk, lelassul a szívverésünk, süt ránk a nap és melegünk van. A gyakorlat végén elhangzó mondat: „Nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott vagyok, magabiztos vagyok.” — is segít a tudatnak átvészelni a stresszes helyzeteket.

IMG_9374

A rendezvény résztvevői színezhettek, gyöngyöt fűzhettek az SZTE Alma Mater standjánál. Az egyetem alumni szervezete az elkészült ékszereket a Mályvavirág Alapítványon keresztül egy daganattal küzdő betegnek juttatja el, hogy erőt adjon neki a gyógyuláshoz.

IMG_9378

A szervezők jóga órával és terápiás kutya bemutatóval is készültek. Az épület előtt ingyenes kerékpár szerviz várta a látogatókat, akik ezen a napon megtanulhatták: a stresszes helyzeteket az életben nem lehet elkerülni, azonban meg lehet tanulni kezelni. Sok mozgással, helyes táplálkozással, a lelki egyensúly elérésével.

Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek