Bezár

Hírarchívum

Nyito_Temahet

Az Állati jó naptól a Zöld klubig – Fenntarthatósági Témahét az SZTE JuGyu iskolában

Az Állati jó naptól a Zöld klubig – Fenntarthatósági Témahét az SZTE JuGyu iskolában

2023. május 02.
2 perc

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája 8. alkalommal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez. A 2023. április 24-én kezdődött országos akció idei, kiemelt témái a fenntartható értékek, az energia, a biodiverzitás és a hulladék.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged mint életünk színtere címmel lakóhelyük fenntartható értékeivel, hagyományaival, kulturális, természeti szépségeivel, sokszínűségével, történelmi nevezetességeivel ismerkedtek meg az SZTE Juhász Gyula általános iskola tanulói. A Szegedi Tudományegyetem gyakorló iskolája csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét programjaihoz.

A fenntarthatóság jegyében telt a 2023. év 17. hete az SZTE JuGyu-ban. Az Állati jó napon biciklivel tekertek Sziksósfürdőre. Az energiatakarékosság jegyében, környezettudatosan, kerékpárra ültek a diákok, tanáraik és a szülők is, Sziksóstóig és vissza 25 kilométert tettek meg. A múlt évhez hasonlóan bemutatót tartottak a Puha Mancsok Alapítvány tagjai. Nekik és a Tappancs Alapítvány kutyusainak az SZTE JuGyu iskola osztályai, a Diákönkormányzat közvetítésével, kutyatápot adományoztak.

Jugyu_temahet

A programot megelőző héten a kerékpáros közúti közlekedésre a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, Vad Róbert rendőr őrnagy készítette fel a tanulókat. A program balesetmentes lebonyolítását a Szegedi Rendőrkapitányság biztosította.

Az iskolai hagyományoknak megfelelően ezen a projektnapon a hallgatók és a szülők is aktívan szerepet vállaltak, hiszen kerékpárral kísértek, orvosi felügyeletet biztosítottak és a műszaki mentésben is segítettek.

A 17. hét második felében a tanórákon dolgozták fel a diákok – tanítóik, tanáraik irányításával – a látottakat, hallottakat. A hét utolsó munkanapján az idén alakult Zöld Klub önkéntesei, a szülőkből, diákokból, tanárokból álló csapat, a Szedd Te is! szemétszedési programmal hívták fel a figyelmet az iskola környékének szebbé tételére.

SZTEinfo – P. Zs.

Fotó: JuGyu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek