Bezár

Hírarchívum

2023. Január

1 2 

kiemelt_educatio_2019

2023. január 06.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2023. január 12-14. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "A" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja mutatja be képzési kínálatát. Az SZTE képviselői virtuális standdal is várják a továbbtanulás előtt állókat.

BTK_Sarkozy_Bence_-_Irodalom

2023. január 05.
3 perc

„A mi dolgunk a legjobb tudásunk szerint útjukra indítani a könyveket, a többi az olvasón múlik” – vallja a Libri Kiadói Csoport ügyvezetője, Sárközy Bence. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán szerzett tudást kamatoztatja, ottani tanárait továbbra is példaképek tartja. Hisz abban, hogy a sikerhez sok munka kell.

Nyito_Almok_Almodoi_20_kiallitas

2023. január 04.
9 perc

Már csak néhány napig, 2023. január 10-ig tekinthető meg az „Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, magyar találmányok” című tudománytörténeti kiállítás a Millenáris parkban. A látogatók a fővárosi kiállítási térben is találkozhatnak a szegedi egyetemhez kötődő felfedezők közül például Apáthy István, Baló József, Bay Zoltán, Budó Ágoston, Kalmár László, Karikó Katalin, Márta Ferenc, Miskolczy Dezső, Szent-Györgyi Albert és Szilassi Lajos alakjával. Aki lemarad a tárlatról, tudást gyűjthet, elfeledett kutatói eredményeket fedezhet fel a tárlat honlapján.

Gyászhír

2023. január 04.
3 perc

Megrendülten tudatjuk, hogy 2023. január 4-én elhunyt Prof. Dr. Telegdy Gyula, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Kórélettani Intézet korábbi tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

sipos-jozsef-szegedi-tudomanyegyetem-unnepi-kinevezese-08

2023. január 03.
3 perc

„Fontos számomra, hogy egészséges, adalék- és vegyszermaradék-mentes élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára” – hangsúlyozza Sipos József címzetes egyetemi docens, növényorvos, agrármérnök, méhészmester, a „Sipos Gazda” brand tulajdonosa, a Sumi Agro Hungary Kft. területi szaktanácsadási vezetője.

Szabo_Janos_honlap

2023. január 02.
2 perc

Megrendülten tudatjuk, hogy 2022. december 24-én elhunyt Prof. Dr. Szabó János szülész-nőgyógyász, klinikai genetikus, az SZTE SZAOK Orvosi Genetikai Intézet előző tanszékvezető egyetemi tanára. Emlékét tisztelettel megőrizzük.

Hamari Zsuzsanna

2023. január 02.
3 perc

Természettudományok és élettudományok területén Dr. Hamari Zsuzsanna és társkutatói, Dr. Ámon Judit és Dr. Kocsubé Sándor nyerték meg idén az SZTE Innovációs Díjat a “Fonalasgombák mikotoxin termelésének gátlása természetes hatóanyaggal” című kutatásukért. Mik is azok a fonalasgombák? Hogyan kerülnek bele mérgező anyagok az élelmiszereinkbe? Mitől innovatív a módszer, amit a Szegedi Tudományegyetem kutatói felfedeztek? – mindezekről Dr. Hamari Zsuzsannát kérdeztük.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek