Bezár

Hírarchívum

2020. Április

1 2 

petofiirodalmimuzeum

2020. április 09.
1 perc

Költészetnapi játékra hív mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeum, hiszen hamarosan április 11-e. József Attila születésnapján ingyenesen letölthető lesz az Irodalmi Magazin legújabb, a költő életművével foglalkozó száma is.

vers_delben

2020. április 09.
12 perc

„Verselő universitas” a Szegedi Tudományegyetem a tavaszi és az őszi fesztiválszezonban: Szent-Györgyi Albert szobra mellett szavalattal adnak hangot egy-egy költeménynek az SZTE polgárai és az egyetemhez kötődő verskedvelők. A COVID-19-pandémia idején aktualizált összeállításunkkal is tisztelgünk az SZTE alumnusa, József Attila emléke előtt április 11-i születésnapján, a magyar költészet napja ünnepén.

colorourcollections_header_nodate

2020. április 08.
1 perc

Világszerte több mint 100 múzeum és könyvtár csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely felnőtteknek kínál kifestőket a Color Our Collections program révén. A programot a New York Academy of Medicine indította el, most mintegy 400 képet színezhetnek ki az egyes múzeumok honlapjára kattintó érdeklődők.

Yale_Robert_Shiller

2020. április 08.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára elérhető a világ legnagyobb online oktatási platformja, az 50 millió hallgatót magáénak tudó Coursera, amelynek révén az SZTE diákjai a világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak mintegy 4000 kurzusát végezhetik el ingyenesen. Így például olyan neves professzorok előadásait hallgathatják, mint a Nobel-díjas amerikai közgazdász, Robert Shiller, vagy Andrew Ng, a Coursera alapítója, a Stanford University oktatója.

2020. április 08.
1 perc

Tájékoztatjuk az egyetemi polgárokat, hogy – ahogy arról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is beszámolt – a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat.

2020. április 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre is megérkeztek a Kínából beszerzett egészségügyi védőeszközök. A sebészeti szájmaszkokat, védőköpenyeket, gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki 2020. április 7-én.

Boldogkoi_kiemelt_MG_1430-001

2020. április 07.
9 perc

Tévhitek fertőzik a világhálót az új típusú koronavírusról. A tények és feltételezések, a hiteles információk és az álhírek kommunikációs hálójában vergődőknek megszólalásaival irányt mutató dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológust, virológust, az SZTE Orvosi Biológiai Intézetét vezető egyetemi tanárt kérdeztük a COVID-19 járványról.

e-learning_covid

2020. április 07.
1 perc

Orvosoknak és szakdolgozóknak hiánypótló egészségügyi képzés, az egyetemi hallgatóknak egyedülálló kurzus érhető el a Szegedi Tudományegyetemen a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan.

Szinyei_Merse_Pal_-_Picnic_in_May_-_Google_Art_Project

2020. április 07.
2 perc

Több mint 500 múzeumban tehetünk virtuális sétát a Google Arts & Culture programjának köszönhetően. Ellátogathatunk a világ legjelentősebb képtáraiba, a gyűjtemények megtekintése mellett érdekességeket is megtudhatunk, például azt, hogy mit olvasott Van Gogh.

Nyito_Fenyvesi_A_foto_biciklis

2020. április 06.
2 perc

A COVID-19-pandémia elsöpörte az „SZTE Egyetemi Tavasz 2020” rendezvény-sorozatot. Ám az SZTE őszi és tavaszi program-kínálatában eddig megtekinthető fotósok munkájára emlékeztetve a szegedi egyetem mintegy csatlakozik az online térben oly népszerűvé lett „Maradj otthon! Fesztivál” kínálatához.

SZTE_jelentkezok

2020. április 06.
2 perc

A jelentkezők legkedveltebb intézményei közé került a Szegedi Tudományegyetem a 2020-as általános felsőoktatási felvételi eljárásban. A QS nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt SZTE ösztöndíjjal támogatja a tehetséges végzős középiskolásokat.

2020. április 06.
2 perc

Háromnapos virtuális konferenciát tartott a EUGLOH projekt 2020. március 30. és április 1-je között. A koronavírus okozta megbetegedések következtében a projekt éves találkozójára ilyen rendhagyó módon került sor.

2020. április 06.
1 perc

A Mentor(h)áló Pedagógiai esték közel 50 korábbi előadása érhető el mindenki számára a Youtube-on. A témák rendkívül változatosak, így mindenki megtalálhatja az érdeklődésének leginkább megfelelőt.

Kiemelet_AM_uj_honlap

2020. április 04.
2 perc

„Üdvözöl a Szeged Alumni” – köszönti a látogatót az SZTE Alma Mater megújult honlapja. Érdemes csatlakozni, mert számos új lehetőség várja a regisztrált tagokat. A regisztrációra biztató magyar és angol nyelvű ismertetőből is kiderül: a www.uniszegedalumni.com oldal közösséggé szervezi a szegedi felsőoktatási intézmények egykori és az SZTE mai hallgatóit, dolgozóit.

felszereles_1

2020. április 03.
1 perc

A koronavírus járvány idején az egészségügyi ellátáshoz szükséges védőeszközök és felszerelések érkeztek április 3-án a Szegedi Tudományegyetemre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) központi készletéből.

2020. április 03.
1 perc

A Párizsi Opera, együttműködve a France.tv-vel, honlapján számos előadását tett közzé. Így például április 5-ig tekinthető meg a Hattyúk tava balettelőadás.

onkentesseg

2020. április 03.
3 perc

Felmérést végeznek a Szegedi Tudományegyetemen, hogy a COVID-19 veszélyhelyzetben az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban felmerülő feladatok ellátására mely egyetemi alkalmazottak és hallgatók vállalnának önkéntes munkavégzést.

2020. április 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE BTK YouTube csatornáján ingyenesen elérhetőek az SZTE Szabadegyetem és az AudMax Esték előző szemeszterének előadásai. Olyan érdekes témákról is hallhatunk mint a rákellenes fémvegyületek, az Anjou-Magyarország oklevél hagyatéka, a mesterséges intelligencia és a német nyelvű őslakosok Pápua Új-Guineában.

sav_bazis_eszkoz2

2020. április 03.
2 perc

Egy csepp vérből analizálja az újszülöttek vérgáz-értékeit az a sav-bázis mérő berendezés, amelyet a koronavírus járvány idejére a betegellátás biztonságának növelése érdekében bérel a Korábban Érkeztem Alapítvány az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztály számára.

2digitalisoktatasss

2020. április 03.
4 perc

Hallgatóknak szóló körlevélben foglalta össze a digitális oktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az SZTE Oktatási Igazgatóság. A második körlevélben újabb tanácsokat adnak a CooSpace használatával kapcsolatban, összegyűjtötték az SZTE Klebelsberg Könyvtárral kapcsolatos legfontosabb információkat, bemutatták a Coursera for SZTE oktatási platformját és az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ igénybe vehető szolgáltatásait.

infektologia_nyito

2020. április 02.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem újabb egészségügyi mérföldköve lesz az a beruházás, amelynek eredményeképpen infektológiai klinika és oktatóközpont épül Szegeden. Az SZTE gyermek és felnőtt pácienseket egyaránt fogadó, 1,5 milliárd forintból megvalósuló Infektológiai Központjában a fertőző betegek ellátása mellett gyakorlati oktatás is folyik, új, önálló egyetemi tanszék is működik majd.

dij_innovation

2020. április 01.
1 perc

Az érdeklődőknek még több mint egy hónapig van lehetőségük pályázni a megszokott kategóriákban. A pályamunkák benyújtási határideje 2020. március 31-ről 2020. április 30-ra módosult.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek