SZTE Info

Tudnivalók a nyelvvizsga nélkül átvehető diplomákról

Tájékoztatjuk az egyetemi polgárokat, hogy – ahogy arról Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is beszámolt – a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyelvvizsgamentesség minden hallgatóra vonatkozik, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz. A diplomák átvételét jelen pillanatban még nem tudják kezdeményezni a hallgatók.


A szokásos hivatalos rend szerint kormányrendelet fogja szabályozni a részleteket, az egyetem csak ennek alapján adhatja majd ki a diplomákat. Amint megjelenik a kormányrendelet, a SZTE vezetése rendelkezést és tájékoztatást ad ki az oklevelek átvételének módjáról és részleteiről. Ez alapján történik majd meg az egyes karokra vonatkozó szabályozás.


A legfontosabb tudnivalókat és a teendőket részletező szabályokat, azok megszületése után, haladéktalanul eljuttatjuk az érintett hallgatókhoz, és közzétesszük információs felületeinken. Addig az érintettek megértését és szíves türelmüket kérjük!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.