Bezár

Hírarchívum

E-konferencia a EUGLOH projektben

E-konferencia a EUGLOH projektben

2020. április 06.
2 perc

Háromnapos virtuális konferenciát tartott a EUGLOH projekt 2020. március 30. és április 1-je között. A koronavírus okozta megbetegedések következtében a projekt éves találkozójára ilyen rendhagyó módon került sor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A EUGLOH projekt éves találkozójának házigazdája idén a Portói Egyetem volt, ahol színes szakmai programok várták a partneregyetemek delegációit. Amikor kiderült, hogy a veszélyhelyzet miatt az utazások meghiúsulnak, a projekt vezetése a tanácskozás virtuális megszervezése mellett döntött, így a program operatív bizottsági üléseit a résztvevők monitorain keresztül tartották meg.


A háromnapos videókonferencia legfőbb témája a projekt programjainak online térbe történő áthelyezése volt. Így a közeljövőben egyre fontosabbá váló online együttműködés már a EUGLOH projekt első évében reflektorfénybe került. A megbeszélések eredményeképpen a tervezett programokat nem kell törölni, azokon virtuális csatornákon keresztül részt vehet mind az öt egyetem polgársága. A közeljövőben tehát az öt partneregyetem közös szervezésében számíthatunk például online workshopokra, versenyekre, nyári egyetemekre, kurzusokra.


„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a globális egészségről szóló közös projektünk ebben a nehéz helyzetben is folytatódjon. Egységesen az a célunk, hogy az a mintegy 210 ezer diák, akik az öt partneregyetemen részesei ennek az együttműködésnek, értékes programokkal gazdagodhassanak – nyilatkozta Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese, a projekt executive boardjának egyik tagja.

 

Az SZTE 2019-ben 4 európai egyetemmel konzorciumban, a Paris-Saclay Egyetemmel, a Lundi Egyetemmel, a Portói Egyetemmel és a müncheni Ludwig Maximillian Egyetemmel adta be a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) pályázatot, amely 3 évre nyert támogatást az Európai Egyetemi Szövetségek programban. Az együttműködés révén 210 ezer hallgató, 23 ezer oktató, kutató és adminisztratív munkatárs számára lesz elérhető az együttműködő öt egyetem közötti mobilitás. A rugalmas tantervek és az európai diploma megszerzése mellett lehetővé teszik majd a diákok számára, hogy tanulmányaikat személyre szabják: megválaszthatják például, melyik partnerintézményben és mikor folytatják tanulmányaikat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek