Bezár

Hírarchívum

2019. Június

1 2 

IMG_6082-001

2019. június 07.
8 perc

Számos egyetemi fejlesztés, ipari együttműködés és kutatás-fejlesztést támogató program eredménye az, hogy a Szegedi Tudományegyetem a dél-alföldi innovációs ökoszisztéma központja. Az SZTE Innovációs Napon díjazták az egyetem legkiválóbb hallgatóit és kutatóit. A május 30-i rendezvényen az innováció fontosságáról, annak mozgatórugóiról és a helyi gazdasághoz fűződő viszonyáról is hallhattunk.

umultirank

2019. június 06.
2 perc

Az Európai Unió által támogatott U-Multirank rangsorban ismét jó helyezést ért el a Szegedi Tudományegyetem. A nemzetközi rangsor 96 ország felsőoktatási intézményét, köztük 15 magyarországi egyetemet értékelt, több mint 30 indikátor szerint. Az SZTE a tudástranszfer területén teljesített a legjobban.

IMG_7541

2019. június 06.
17 perc

Egy hét múlva, június 11-én kezdődik a 90. Ünnepi Könyvhét Szegeden. A gazdag programkínálatról a Somogyi-könyvtárban tartott sajtótájékoztatón elhangzott: hagyományosan a Szegedi Tudományegyetem is számos programmal és kiadvánnyal jelentkezik a jubileumi rendezvénysorozaton.

SZTE_izeltlabu_gyujtes

2019. június 05.
6 perc

Az emberi hatásra bekövetkező klímaváltozás és a biológiai sokféleség drámai csökkenése következtében egyre növekszik a veszélyeztetett fajok száma és csökken a fajok élőhelye. Az SZTE Ökológiai Tanszéke határon átnyúló projektjében a Palics–Ludas vízgyűjtő vizes élőhelyeinek fenntartható kezelésére dolgoz ki módszereket, ezzel is megakadályozva vagy lassítva olyan ritka, veszélyeztetett fajok kipusztulását, mint a réti csík, a lápi póc és a vidrafű.

MK_aranydiploma_2019

2019. június 04.
1 perc

Díszoklevél-átadó ünnepséget tartottak június elsején a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán. A rendezvényen azokat az egykori hallgatókat köszöntötték, akik a Mérnöki Kar valamely jogelőd intézményében kapták meg diplomájukat.

aszaly

2019. június 03.
2 perc

A vízgazdálkodást és a szélsőséges időjárási helyzetekből eredő kockázatok mérséklését támogató aszály és belvíz monitoring megoldások fejlesztéséről rendeztek tudományos műhelymunkát, május 31-én, a WATER@RISK határon átnyúló projekt részeként az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán. A projektben magyar és szerbiai szakértők, kutatók és mérnökök vesznek részt.

CSP_diszdoktor

2019. június 03.
1 perc

2019 májusában a Helsinki Egyetem díszdoktorává avatta Prof. dr. Csapó Benőt, az SZTE BTK Neveléstudományi Doktori Iskola vezetőjét.

kiemelt_apolok_napja_2019

2019. június 03.
2 perc

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségen kiváló ápoló és oktató gyógytornász címeket adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ legjobb dolgozóinak. A hallgatók által legjobbnak ítélt gyakorlatvezető és gyakorlóhely mellett a nyugdíjba vonulókat is köszöntötték.

osztondij

2019. június 03.
3 perc

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj a Szegedi Tudományegyetemen kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő hallgatók számára nyújt havi 40 ezer forintos támogatást 10 hónapon keresztül. A pályázat benyújtásával egyidejűleg a kiemelt tanulmányi ösztöndíjra is jelentkezhetnek a hallgatók. Az ösztöndíj pályázatok benyújtási határideje 2019. július 5. (péntek) 2359 óra.

kiemelt_gyerekklinika_takarok

2019. június 03.
2 perc

A Korábban Érkeztem Alapítvány négymillió forint értékben speciális textíliákat, valamint antibakteriális, teljes zaj- és fényszűrő tulajdonsággal bíró inkubátortakarókat adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika perinatális intenzív centrumának. A felajánlott eszközök a koraszülöttek fejlődését segítik.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek