Bezár

Hírarchívum

Segítsen az elvándorolt munkaerő hazacsábításában!

Segítsen az elvándorolt munkaerő hazacsábításában!

2012. február 16.
1 perc

Az elmúlt években, az európai munkaerőpiac megnyitása óta közel 3 millió ember hagyta el szülőhazáját külföldi munkavállalás céljából, közülük több százezer magyar állampolgár. Ezen munkavállalók több mint fele vissza kíván térni hazájába, de problémákba ütközik az újbóli elhelyezkedésnél. Hazatérésüket segíti egy új EU-s projekt, amelynek megvalósításában a Szegedi Tudományegyetem kutatói is közreműködnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A projekt jelenlegi szakaszában a kutatók megkérik a külföldre vándorolt munkavállalókat, hogy vegyenek részt egy online kérdőív kitöltésében, mely segíthet itthon a visszatérni vágyók igényei szerinti szolgáltatások kialakításában. A kérdőív elérhető 2011. december 22-étől a http://return.ifl-leipzig.de honlapon. A kérdőívet azok is kitölthetik, akik már visszatértek, és tapasztalatokat szereztek a visszatelepülés komplex folyamatát illetően. A projekt vezetők így szeretnének információhoz jutni a kísérleti akciók és visszatérő migránsokat támogató szolgáltatások kialakítása során.

A kutatómunkában részt vesz a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke is. A kutatómunka eddigi eredményeit a csatolt közlemény részletezi.

Sajtóközlemény letöltése

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek