SZTE Info

junior_szabadegyetem_kezdo

File-csereberéről a Junior Szabadegyetemen

„Zene-szerzés” és a jog, avagy a szerzői jog a mindennapokban címmel Mezei Péter, az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézete adjunktusa tart előadást a Junior Szabadegyetemen. A középiskolások számára szervezett tudománynépszerűsítő sorozata most a file csereberét állítja középpontba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2011. december 15-én (csütörtökön) 17 órától az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Társalgójában (Szeged, Tisza Lajos krt. 54.) a fiatal kutató a fájlcserélés jelensége körüli érveket és tévhiteket gyűjti csokorba, ezzel kísérletet tesz arra, hogy a középiskolás korosztály felelős gondolkodását és döntéshozatalát előmozdítsa.

További információ: http://www.u-szeged.hu/juniorszabadegyetem/junior-szabadegyetem,

Mezei Péter telefonszáma: 62/ 546-735, e-mail címe: mezei@juris.u-szeged.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.