SZTE Info

Füvészkerti kertészeti- és kertépítészeti kiállítás és vásár

Húsvét hétvégéjén kertészeti és kertépítészeti kiállítással és vásárral várjuk látogatóinkat. Rendezvényünkkel Szeged térségében megújítjuk a kertészeti kiállítások hagyományát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


 

időpontja: április 23-24 (Húsvét hétvégéjén, szombat és vasárnap)

nyitva tartás: 9-18 óráig

helyszín: SZTE Füvészkert, Lövölde út 42.

 

Ízelítő a programunkból:

- kaktuszok, pozsgások, örökzöldek, rovarfogó növények, orchideák valamint egynyári és évelő virágok kiállítása és vására

- kertépítészeti mintakertek bemutatója

- kertészeti, kertépítészeti szaktanácsadás

- kerti gépek bemutatója és vására

- kerti dekorációs kellékek árusítása

- bemutatkozik a Kiss Ferenc erdészeti szakközépiskola

 

A családokat kézműves foglalkozásokkal, testet és elmét is megmozgató játékos feladatokkal várjuk!

Azok a gyerekek, akik kedvet éreznek a kertészkedéshez maguk is bekapcsolódhatnak a tavasszal aktuális veteményezési munkálatokba. Ismert zöldségfélék és kerti virágok magjainak vetésével és palánták ültetésével részt vehetnek a füvészkert tanyaudvarának kialakításában!


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A program az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozatának része!
http://www.u-szeged.hu/etavasz

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.