SZTE Info
tik2

Új rektorhelyettesek és főtitkár a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. december 20-i ülésén megtárgyalta az egyetem rektorhelyettesi tisztségeire benyújtott pályázatokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A testület támogatta Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária pályázatát az oktatási rektorhelyettesi, Prof. Dr. Pál József pályázatát a nemzetközi és közkapcsolati, Prof. Dr. Rácz Béla pályázatát az általános rektorhelyettesi és Prof. Dr. Varró András pályázatát a tudományos és innovációs rektorhelyettesi tisztségre. A rektorhelyetteseket Prof. Dr. Szabó Gábor rektor 2011. január 1-től 2014. június 30-ig bízza meg.

A Szenátus tárgyalta továbbá az SZTE főtitkári tisztségére benyújtott pályázatokat is. A rektor, - a Szenátus véleményének mérlegelésével - 2011. január 1-től 2014. június 30-ig Dr. Dömötör Máté-t bízza meg a főtitkári teendők ellátásával.

A Szenátus egyúttal rangsorolta a SZTE gazdasági és műszaki főigazgatói tisztségére beérkezett pályázatokat is. A hatályos felsőoktatási törvény alapján, a rektor javaslatára dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bízza meg a gazdasági főigazgatót.


Letölthető rektorhelyettesi életrajzokPal_Jozsef

Prof. Dr. Pál József
Racz_BelaProf. Dr. Rácz Béla

Varro_AndrasProf. Dr. Varró András

Prof. Dr. Homoki-Nagy MáriaProf. Dr. Homoki - Nagy Mária
Egyetemi főtitkárdomotor_mateDr. Dömötör Máté

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében