SZTE Info
tik2

Új rektorhelyettesek és főtitkár a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. december 20-i ülésén megtárgyalta az egyetem rektorhelyettesi tisztségeire benyújtott pályázatokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A testület támogatta Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária pályázatát az oktatási rektorhelyettesi, Prof. Dr. Pál József pályázatát a nemzetközi és közkapcsolati, Prof. Dr. Rácz Béla pályázatát az általános rektorhelyettesi és Prof. Dr. Varró András pályázatát a tudományos és innovációs rektorhelyettesi tisztségre. A rektorhelyetteseket Prof. Dr. Szabó Gábor rektor 2011. január 1-től 2014. június 30-ig bízza meg.

A Szenátus tárgyalta továbbá az SZTE főtitkári tisztségére benyújtott pályázatokat is. A rektor, - a Szenátus véleményének mérlegelésével - 2011. január 1-től 2014. június 30-ig Dr. Dömötör Máté-t bízza meg a főtitkári teendők ellátásával.

A Szenátus egyúttal rangsorolta a SZTE gazdasági és műszaki főigazgatói tisztségére beérkezett pályázatokat is. A hatályos felsőoktatási törvény alapján, a rektor javaslatára dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bízza meg a gazdasági főigazgatót.


Letölthető rektorhelyettesi életrajzokPal_Jozsef

Prof. Dr. Pál József
Racz_BelaProf. Dr. Rácz Béla

Varro_AndrasProf. Dr. Varró András

Prof. Dr. Homoki-Nagy MáriaProf. Dr. Homoki - Nagy Mária
Egyetemi főtitkárdomotor_mateDr. Dömötör Máté

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.