Bezár

Hírarchívum

Alumni_mentorprogram_2023_uszeged

Találd meg az utad!- 20. Alumni Mentorprogram

Találd meg az utad!- 20. Alumni Mentorprogram

2023. szeptember 12.
2 perc

2023 őszén már az Alumni Mentorprogram 20. ciklusát kezdik el az SZTE Alma Mater közösségéhez tartozó alumni mentorok, hogy támogassák szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben a jelenlegi SZTE-s hallgatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A program 2014 tavaszán indult, azóta 745 sikeres mentorálási együttműködés zajlott le, minden alkalommal 90 % feletti hallgatói elégedettségi visszajelzéssel.

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja a hallgatói visszajelzések alapján az egyik leghasznosabb szabadon választható kurzus az egyetemen. A hallgatók élvezhetik előnyeit akkor is, ha még nem pontosan tudják, milyen karrierutat válasszanak, de akkor is, ha a diplomaszerzéshez közel már pontos elképzeléssel, megvalósítandó célokkal rendelkeznek.

A kötetlen és rugalmas, egyénre szabott mentorálási folyamatban a hallgatók szakmai tanácsokat kaphatnak mentorukról, betekintést nyerhetnek az adott szakma mindennapjaiba, széleskörű gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, építhetik a nélkülözhetetlen kapcsolati hálójukat. A program rugalmassága miatt könnyen beilleszthető a tanrendbe, így a részvétel az egyetemi tanulmányok bármely szakaszában javasolt. A részvétel szabadon választható kurzussal (XA0021-AlumMentPr-AlumMentPr), vagy kurzuson kívül is lehetséges, sőt akár passzív státuszú hallgatókat is szívesen látnak.

Az érdeklődő hallgatók számára személyes és online tájékoztatók lesznek:

  • személyes: szeptember 12. 11.30 – 12.00 József Attila TIK AudMin (kölcsönző mögött)
  • online: szeptember 18. 15.30 -16.00 között ZooM-on, csatlakozási link

Jelenleg 1900 alumni mentor várja a hallgatók jelentkezését 42 országból az uniszegedalumni.com oldalon. Az SZTE egykori diákjai bármikor, folyamatosan csatlakozhatnak az alumni mentorok közösségéhez pár egyszerű lépéssel. A 2022-ben alakult Alumni Mentorok Klubjának támogató közege a garancia arra, hogy a csatlakozó mentorok valódi értéket közvetítsenek, miközben maguk is részesei és élvezői lehessenek egy inspiráló szakmai hálózatnak. A következő időszak pedig ezen túl, mint jubileumi ciklus lehetőséget ad az összegzésre, a további fejlődési utak meghatározására. Ennek megfelelően került összeállításra a 2023. október 13-án tartandó jubileumi megnyitó ünnepség programja, ahol az Alumni mentorprogram keretein túl további szakmai kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődő alumni hálózat tagjait.

Az érdeklődő jelenlegi és volt hallgatók további információt a félév rendjéről, a lehetőségekről és a teendőkről az SZTE Alma Mater oldalán szerezhetnek: www.uniszegedalumni.com vagy https://sztealmamater.blog.hu/tags/mentor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek