Bezár

Hírarchívum

IMG_7597

Laptopokkal támogatja a digitális oktatást a Szegedi Tudományegyetem

Laptopokkal támogatja a digitális oktatást a Szegedi Tudományegyetem

2022. június 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem is részt vesz a Klebelsberg Központ RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosító számú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című, országos projektben. Az együttműködési megállapodás az SZTE-hez tartozó közoktatási intézmények számára laptopokat biztosít a tanulók és pedagógusok digitális készségei és az oktatás fejlesztésére egyaránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eszközökből a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Napközi Otthonos Óvoda, valamint az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium kilencedikes (205 fő) diákjai és tanárai (hozzávetőlegesen 270 fő) részesülnek.

 IMG_7587

Az eszközpark a Szegedi Tudományegyetem tanárképzési gyakorlati helyeinek eszközellátottságát jelentős mértékben növeli és modernizálja, ez pedig a tanulók és a pedagógusok IT készségeinek fejlesztését szolgálja.

 IMG_7576


IMG_7606

A laptopokat a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Szolgáltatási Igazgatósága osztja ki, munkatársai pedig biztosítják az alábbi szolgáltatásokat:

  • Office programcsomagok és víruskeresők telepítése a gépekre;
  • elérhetővé teszik az Egyetem legfontosabb tudnivalóit a laptopok asztaláról;
  • a sorban állás elkerülése érdekében előfoglalási rendszert biztosítanak a szülőknek, amelyben akár több napon keresztül is lehet időpontot foglalni;
  • Helpdesk rendszert működtetnek majd. A hibabejelentésre az SZTE ISZI e-mail címén keresztül lesz lehetőség a diákoknak és a tanároknak is.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Sahin-Tóth István
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek