Bezár

Hírarchívum

altgyak_fejlec_uszeged

Jelentkezz az Alternatív Gyakornoki Programra!

Jelentkezz az Alternatív Gyakornoki Programra!

2022. január 13.
2 perc

Ebben a félévben is szuper gyakornoki pozíciókkal készültek a fogadóhelyek. Marketing, PR, mentori, irodai, turisztikai, programszervezői, fordító, ifjúságsegítő gyakornoki pozíciók is várnak Rád!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2022. január 31-ig várja az SZTE Karrier Iroda népszerű Alternatív Gyakornoki Programja a hallgatók jelentkezését. Ne hagyd ki a lehetőséget, hiszen rengeteg tapasztalattal, és 2 kredittel leszel gazdagabb a félév végén! Ne feledd, ez nem szakmai gyakorlat – annál sokkal több!

Mi az az Alternatív Gyakornoki Program?

Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki program tanrendi, általánosan művelő kurzusként kerül meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt. (Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként veheted fel a Neptunban.)

Mi a célja?

A projekt célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. A Programmal egyrészt azokat a diákokat célozzák meg, akiknek nincs kötelező szakmai gyakorlata. Másrészt pedig azokat, akik szívesen próbálnák ki magukat több/más, esetleg saját szakjukhoz kevésbé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientáló jelleggel.

Miért jó ez Neked hallgatóként?

Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, amely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. Megismered a szervezeti és munkahelyi kultúrát.

● A gyakornoki program kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni.

Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el. Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg neked való-e.

● Egy mentort kapsz magad mellé, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed.

Fogadóhelyek listája:

https://u-szeged.hu/sztekarrier/alternativ-gyakornoki/fogadohelyek

További részletek az SZTE Karrier Iroda honlapján.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek