Bezár

Hírarchívum

20220202_homo_sapiens_to_homo_deus-A3

"A Homo Sapienstől a Homo Deusig?" címmel tart előadást Dr. Vajk Miklós Lukacs de Pereny a szegedi MCC-ben

"A Homo Sapienstől a Homo Deusig?" címmel tart előadást Dr. Vajk Miklós Lukacs de Pereny a szegedi MCC-ben

2022. január 31.
1 perc

Az előadásban bemutatásra kerül a konvergens technológiák koncepciója, továbbá a szakértő feltárja az olyan tudományágakban, mint például a mesterséges intelligenciában és a CRISPR génmódosításban rejlő lehetőségeket, melyek képesek lehetnek megváltoztatni emberségünk alapvető természetét. Az esemény 2022. február 2-án lesz az MCC szegedi képzési központjában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi Mathias Corvinus Collegium "A Homo Sapienstől a Homo Deusig?" című előadása sajtónyilvános, a kezdés előtt lehetőség van interjúk készítésére előzetes egyeztetést követően.

Bemutatásra kerül a konvergens technológiák koncepciója, továbbá a szakértő feltárja az olyan tudományágakban, mint például a mesterséges intelligenciában és a CRISPR génmódosításban rejlő lehetőségeket, melyek képesek lehetnek megváltoztatni emberségünk alapvető természetét. A gépekkel való egyesülés technológiai fejlődést jelent? Erkölcsileg elfogadható laborkörnyezetben "tökéletesíteni" gyermekeink génállományát? Összességében, ez az a jövő, amit magunknak és a jövő generációinak elképzelünk? A témáról Dr. Vajk Miklos Lukacs de Pereny, az MCC vendégoktatója fog beszélni.

Időpont, helyszín: 2022. 02. 02. (szerda), 18:00 óra, MCC szegedi képzési központ, 6722, Szeged, Tisza Lajos krt. 85.

Az előadás angol nyelven kerül megrendezésre. Szinkrontolmácsolást biztosítanak. Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítanak.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/ai-and-human-nature

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek