Bezár

Hírarchívum

DSCN7395

EUGLOH workshop az Újvidéki Egyetemen

EUGLOH workshop az Újvidéki Egyetemen

2022. február 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem vezetői és öt karának képviselői egész napos workshopon vettek részt az Újvidéki Egyetemen. A 2022. február 2-án rendezett tanácskozás célja az Újvidéki Egyetem bekapcsolódása a EUGLOH projektbe, közös megoldások találása a globális egészségügyi problémákra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Újvidéki Egyetem a közelmúltban csatlakozott a EUGLOH szövetséghez. Ennek apropóján egész napos workshopot szerveztek, amelyre a Szegedi Tudományegyetem vezetőit és képviselőit is meghívták. A tanácskozás célja az volt, hogy az Újvidéki Egyetem bekapcsolódjon az európai egyetemi szervezeti struktúrába, amelynek középpontjában a globális egészségügyi problémákra nyújtott megoldások megtalálása áll.


DSCN7425

DSCN7465

A konferencián Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora mutatta be a szegedi felsőoktatási intézményt. Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány elnöke a modellváltásról és az abban rejlő lehetőségekről beszélt. Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja az egyetem gazdaságkatalizátor szerepéről tartott előadást. Prof. Dr. Széll Márta, stratégiai rektorhelyettes, eddigi tapasztalatokat osztott meg a EUGLOH projekt kapcsán. Hajdu József, az SZTE ÁJTK professzora és Kruzslicz Péter, az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete képzési igazgatója a Nyugat-Balkán programot mutatta be az érdeklődőknek. A nap második felében szervezett csoportos workshopon részt vettek az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdasági Kar valamint a Természettudományi és Informatikai Kar képviselői, akik az eddigi szakmai kapcsolat tovább mélyítéséről egyeztettek az Újvidéki Egyetem szakembereivel. Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes és Kocsis Lilla, az Oktatási Igazgatóság munkatársa a EUGLOH projekt kapcsán egyeztetettek az ottani kollégákkal.

DSCN7444

DSCN7496

A résztvevők közös célokat határoztak meg, tapasztalataikat osztották meg.

DSCN7615

DSCN7567

A Szegedi Tudományegyetem vezetősége és szakemberei segítségükről, támogatásukról biztosították az Újvidéki Egyetemet a EUGLOH pályázat összeállításában.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek