Bezár

Hírarchívum

IMG_9803

Az SZTE Szakértői a védőoltásról

Az SZTE Szakértői a védőoltásról

2021. június 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem több szakértőjét is megszólaltatta a Magyar Televízió Híradója a COVID-19 védőoltásról. Nézze vissza az interjúkat folyamatosan bővülő cikkünkben!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Kereszty Éva, az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézetének tanszékvezetője nyilatkozott az M1 Híradójának. A videó ide kattintva megtekinthető:




Prof. Dr. Várkonyi Tamás, az Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika professzora nyilatkozott az M1 híradójának. A videó itt megtekinthető:




Videónk a Pfizer/BioNTech vakcina felhasználásával kapcsolatos fontos tudnivalókat mutatja be lépésről lépésre, ide kattintva elérhető:



Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója videónkban méltatta egykori mesterét, a hazai és nemzetközi hírű dr. Varró Vince professzort, aki 100. életévébe lépve felvette a COVID-19 fertőzés elleni védőoltást. Az interjú ide kattintva elérhető:



Oltás nélkül nincs szabadság – hangsúlyozták az SZTE Járványügyi Ellátó Központ vezetői. Felhívták a figyelmet, hogy a COVID-19 fertőzés rendkívül sokféle tünetet mutató, veszélyes betegség, ami ellen még nincs hatékony gyógyszer, ezért senki ne hezitáljon, hanem mihamarabb kérjen vakcinát. Az interjúk ide kattintva elérhetőek:





Magyarországon a felnőtt lakosság kétharmada túlsúlyos, ehhez pedig számos betegség például magas vérnyomás, diabétesz társulhat. Ezek a betegségek növelik a koronavírus fertőzés kimenetelének kockázatát, a tapasztalatok szerint gyakrabban alakulhatnak ki súlyos szövődmények. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, Prof. Dr. Lengyel Csaba szerint a krónikus betegeknek különösen ajánlott a védőoltás, amely mindenkinek beadható, akiknek a betegsége kezelt és egyensúlyban van. Az interjú ide kattintva elérhető:




Allergiások is kérhetik a vakcinát - Prof. Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára nyilatkozott az M1 Híradójában. Az interjú ide kattintva elérhető:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek