Bezár

Hírarchívum

Karitacio_Alapitvany_Covid-19_osztaly_Szeged-4

Közel félmillió forint értékű édességet kaptak az SZTE COVID osztályain dolgozók

Közel félmillió forint értékű édességet kaptak az SZTE COVID osztályain dolgozók

2021. március 26.
2 perc

Szeged első Bohócdoktor alapítványa, a Karitáció Alapítvány 450 ezer forint értékű desszerttel és csokoládéval kedveskedett a Szegedi Tudományegyetem Járványügyi Ellátó Központ dolgozóinak. A jobb kedvre derítő adománnyal a nagy testi és lelki leterheltség alatt álló orvosokat és ápolókat szeretnék támogatni, valamint ezáltal a szolidaritásukat kifejezni. Erre buzdítanak másokat is!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Járványügyi Ellátó Központ egészségügyi dolgozóit 300 csomag különleges desszerttel és több száz tábla csokoládéval örvendeztette meg március 25-én a Karitáció Alapítvány. Szeged első Bohócdoktor alapítványa a 450 ezer forint értékű édességgel szerette volna kifejezni háláját és együttérzését a közel egy éve a COVID-ellátás frontvonalában küzdő szakembereknek. A finom adományokat dr. Letoha Annamária klinikai főorvos, a Járványügyi Ellátó Központ igazgatóhelyettese vette át, aki elmonda: nagyon sokat jelent az egészségügyi dolgozók számára, hogy gondolnak rájuk ebben a nehéz időszakban. Mindez erőt ad nekik, és a felajánlás ezáltal is segíti a munkájukat.


Karitacio_Alapitvany_Covid-19_osztaly_Szeged-3


Mint ahogy a Karitáció Alapítvány közleményéből kiderül: „A bohócdoktorok bíznak abban, hogy a csokoládék olyan „boldogsághormont” adnak a dolgozóknak, amely hozzájárul, hogy a munkájuk során keletkező stresszhelyzeteket könnyebben tudják kezelni. A kezdeményezésünkkel fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy most még nagyobb szükség van az összefogásra és szolidaritásra a kórházakban dolgozó egészégügyi személyzet felé. A testi és lelki kimerültségük ellenére még hosszú ideig kell helytállniuk a frontvonalban harcoló ápolóknak és orvosoknak. Támogatásra van szükségük ahhoz, hogy elviseljék a rájuk nehezedő óriási nyomást.”


Karitacio_Alapitvany_Covid-19_osztaly_Szeged-8


Szécsényi Barnabás, a Karitáció Alapítvány elnöke úgy fogalmazott, 2020. tavasszán már bizonyították, hogy a Karitáció Alapítvány ott és akkor segít, ahol és amikor kell. Heti több száz adag meleg étellel, friss salátával és hidegen préselt gyümölcslével tették az egészségügyben dolgozó hősök mindennapjait szebbé. Azért dolgoztak, hogy az ellátás fennakadás nélkül és akadálymentesen működjön.


SZTEinfo L. G.

Fotó: Karitáció Alapítvány

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek