Bezár

Hírarchívum

rajzpalyazat

Rajzpályázat - felhívás

Rajzpályázat - felhívás

2021. január 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kórházhigiénés Osztálya rajzpályázatot hirdet „a kézhigiéne szerepe a Coronavírus világjárvány alatt” témakörben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közel 1 éve nagy kihívást jelent mindenki számára a körülöttünk zajló világjárvány!


„Kisfiam! Viseld a maszkod! Gyakran mosd, fertőtlenítsd a kezed az iskolában!”- hangzik el otthon szinte minden reggel már hónapok óta! Emiatt és a világháló népszerű használatának is köszönhetően már a gyermekek is betéve tudják, mire kell odafigyelni, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát! Mivel az olyan alapvető higiénés lépések, mint a kéz tisztán tartása, végigkísérnek minket egész életünkben, újra és újra fel kell hívnunk a figyelmet a fontosságukra nem csak a gyermekek, de a felnőttek – sőt azon belül még az egészségügyi dolgozók – körében is!


E közös cél érdekében a Szegedi Tudományegyetem Kórházhigiénés Osztálya rajzpályázatot hirdet „a kézhigiéne szerepe a Coronavírus világjárvány alatt” témakörben.


A szervezők olyan rajzokat várnak, melyek felhívják a figyelmet arra, hogy a Coronavírus világjárvány alatt is az egyik legfontosabb védekezési módszer az alapos kézmosás – kézfertőtlenítés!

Pályázati feltételek:


  • Az SZTE dolgozóinak kis iskolás gyermekei (általános iskola alsó tagozatos tanulók)
  • Formai követelmény: álló vagy fekvő helyzetű, A/4-es méretű felület
  • Technika: szabadon választható (színes ceruza, filctoll, tempera, stb.)
  • A pályamű hátoldalára az alábbi adatokat kell feltüntetni:
  • A pályázó teljes neve, hányadik osztályos, az egyetemen dolgozó szülő neve, munkahelye (szervezeti egység), a szülő elérhetősége (telefonszáma)
  • Határidő: febr. 05. csütörtök

A szervezők kérik, hogy a rajzokat a Kórházhigiénés osztályra (előzetes telefonegyeztetés után), legkésőbb a fenti határidő napjáig adják le.


A legjobb művek (külön értékelve az 1-2. osztályos korúak és a 3-4. osztályos korúak műveit) a Szegedi Tudományegyetem Klinikáin lesznek kiállítva, és segítik a jelenleg sok feladattal terhelt betegellátó dolgozók és az ott tartózkodó betegek figyelmének ébrentartását is a kézhigiéne fontossága iránt!


A pályázat beküldésével a pályázó és törvényes képviselője (továbbiakban: pályázó) hozzájárul, hogy a kiíró a www.med.u-szeged.hu oldalon, és annak Facebook oldalán közzé tegye, illetve a továbbiakban bármilyen formában felhasználja a beküldött alkotást. A pályázó a pályázattal hozzájárul ahhoz, hogy a közzétett pályaművekből a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Kórházhigiénés Osztálya kiállítsa azt a Klinikákon. A pályázó tudomásul veszi, hogy szerzői jogáról a pályamű vonatkozásában a pályázaton való részvételével lemond, a pályázatot meghirdető honoráriumot, szerzői jogdíjat, kártérítést nem fizet.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek