Bezár

Hírarchívum

u_szeged_borit_GraduwayImpactAward_1

Nemzetközi elismerést kapott az SZTE Alma Mater

Nemzetközi elismerést kapott az SZTE Alma Mater

2021. január 29.
2 perc

A világ legkiválóbb egyetemeinek alumni hálózatait összefogó és támogató cég, a Graduway tüntette ki a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezetének munkatársait a kiemelkedően sikeres, hét éve működő Alumni Mentorprogramért és az SZTE-s hallgatóknak és öregdiákoknak nyújtott támogatásáért.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyar egyetemek alumni hálózatai között elsőként kapott nemzetközi elismerést a Graduwaytől az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete. Az „Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” azaz a „Kivételes elkötelezettségért a Mentorálás és Szakmai iránymutatás területén” díjat az SZTE NKI Alma Mater három munkatársa, Prof. Dr. Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízott, Schwimmer-Tóth Tímea alumni koordinátor és Gerháth Györgyi mentorprogramért felelős koordinátor kapta meg. A Graduway a díjat az SZTE Alma Maternek a folyamatosan növekvő, sokrétű és hatékony mentorprogram kidolgozásáért, a hallgatók és az alumni tagok támogatásáért ítélte oda. A brit székhelyű cég olyan nemzetközileg élen járó egyetemek alumni közösségeinek építését is segíti, mint például az Oxfordi Egyetem (University of Oxford), a Kaliforniai Egyetem (UCLA) a Tulane Egyetem (Tulane University), a University College London és a University of Colorado Boulder.


Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogram, amivel a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek. A program 2014 tavaszán indult, azóta 195 mentor és több száz mentorált vett részt rajta, a Graduway által fejlesztett www.uniszegedalumni.com honlap segítségével pedig további 224 potenciális mentor jelezte segítségnyújtási szándékát 2020 áprilisa óta.


Az Alumni Mentorprogram legfőbb célja, hogy az SZTE-s hallgatók a szakmai gyakorlatukon kívül is értékes tapasztalatokat szerezhessenek a munkaerőpiacon, kiépítsék kapcsolati hálójukat, és bővítsék az egyetemen megszerzett tudásukat. A mentorok a program segítségével ugyanakkor kapcsolatban maradhatnak alma materükkel, gondoskodhatnak a cégek munkaerő-utánpótlásáról, és támogathatják a felnövő generáció szakmai előmenetelét és személyiségfejlődését. A mentorprogram a hallgatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a korlátlan alkalommal felvehető kurzus keretein belül személyesen és egyedülálló módon kérhetnek tanácsot a munkaerőpiacot jól ismerő sikeres szakemberektől.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek