Bezár

Hírarchívum

fejlec1

Gyakornoki program kreditért – Ismét lehet jelentkezni az Alternatív Gyakornoki Programba

Gyakornoki program kreditért – Ismét lehet jelentkezni az Alternatív Gyakornoki Programba

2021. január 26.
2 perc

2021. február 10-ig várja az SZTE Karrier Iroda népszerű Alternatív Gyakornoki Programja a hallgatók jelentkezését. Idén rekordszámú gyakornoki pozícióval készültek a fogadóhelyek. Marketing, PR, social media, laboratóriumi- és kutatói munka, irodai, nyomdai, programszervezői, újságírói, könyvtáros, de még jótékonysági szervezői munkakörök is várnak a hallgatókra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki programot tanrendi, általánosan művelő kurzusként hirdetik meg a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt: a hallgatók Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként vehetik fel a Neptunban.


A gyakornoki program célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. A programmal egyrészt azokat a diákokat célozzák meg, akiknek nincsen kötelező szakmai gyakorlata,de azok is jelentkezhetnek, akik szívesen próbálnák ki magukat több, más, esetlegesen saját szakjukhoz kevéssé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientációs jelleggel.


A gyakornoki programban részt vevő hallgatók gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetnek, mely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium, és a szervezeti és munkahelyi kultúrát is megismerhetik. A gyakornoki program segíti a kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését, ami nélkül manapság nehéz boldogulni. A jelentkezők emellett fejleszthetik kompetenciáikat, új készségeket sajátíthatnak el, és megerősítést kaphatnak, hogy az adott terület tényleg megfelelő-e számukra. A hallgatókat egy mentor támogatja, aki különböző feladatokkal segíti a fiatalok tapasztalatszerzését és visszajelzésével segíti fejlődésüket.


További információ és az idei fogadóhelyek listája itt érhető el.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek