Bezár

Hírarchívum

EUGLOH_nyito

A EUGLOH szövetség tagjai tanácskoznak az egyetemi kreatív fejlesztésekről – Sir Ken Robinson emlékére

A EUGLOH szövetség tagjai tanácskoznak az egyetemi kreatív fejlesztésekről – Sir Ken Robinson emlékére

2021. február 23.
2 perc

2021. március 3-án 17 órától az öt európai egyetemet tömörítő szövetség (EUGLOH) tagjai online osztják meg tapasztalataikat. A programot mindazoknak ajánlják a szervezők, akik érdeklődnek az innovatív pedagógia, a hallgatói motiváció és elkötelezettség témája iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2020 augusztusában elhunyt brit neveléstudósra, Sir Ken Robinsonra emlékezik a március első napjaiban zajló Imagine if… című nemzetközi fesztiválsorozat, melynek része a EUGLOH egyetemek képviselőinek beszélgetése. A Szegedi Tudományegyetem szervezésében az öt egyetem (Paris-Saclay Egyetem, Lundi Egyetem, Portói Egyetem, Ludwig Maximilan Egyetem és Szegedi Tudományegyetem) jó gyakorlatait hasonlítják össze.

 

Az egyetemi campus az oktatás, valamint a hallgatókat támogató és a fejlődésüket ösztönző eljárások komplex kölcsönhatását kínálja. Számos funkcióból és viselkedésből áll, amelyeket össze kell hangolni a hallgatói siker érdekében. Ez a panelbeszélgetés megmutatja, hogy az EUGLOH szövetség egyetemei hogyan viszonyulnak a hallgatókhoz, miként segítik a sikereiket.

 

Az online program kitér a hallgatóbarát egyetemek stratégiai megközelítéseire, foglalkozik azokkal a pedagógiai újításokkal, amelyek segítik a hallgatók beilleszkedését és sikeres életútját. Szó lesz a hallgatói elkötelezettség, a motiváció és az összetartozás érzésének növelése érdekében bevált gyakorlatokról, különös tekintettel a hallgatói szolgáltatásokban tapasztalható innovációkra, melyek a diákok sikerét és jólétét támogatják.

 

A beszélgetés moderátora Dr. Luke Millard, a skót Abertay Egyetem dékánja, aki maga is a hallgatóbarát egyetemi megközelítés szakértője.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni március 2-ig ezen a felületen lehet: https://www.eugloh.eu/events/imagine-if-panel-discussion

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek