SZTE Info

IMG_6205

Gyógyító Angyalok adományoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának

Három és fél millió forint értékben adományozott ágyakat, kerekesszéket, hordágyat és sebészeti kéziműszereket a Gyógyító Angyal Alapítvány az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Színes kórtermi gyermekágyakat, beteghordó ágyat, kerekesszékeket és sebészeti műszereket adományozott három és fél millió forint értékben a Gyógyító Angyal Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának.


IMG_6198


A sajtónyilvános átadáson az alapítvány képviseletében dr. Papp Andrea belgyógyász elmondta, az alapítvány missziója a gyermekek ellátásával és gyógyításával foglalkozó egészségügyi terület támogatása. Céljuk a gyermekbarát környezet kialakítása. - Az az elvünk, hogy a gyerekek klinikai bent tartózkodásának nehéz napjait segítsük. Szeretnénk, hogy jobban érezzék magukat a kicsit jobb és színesebb környezetben, ez mind pozitív hatással lehet a gyógyulási folyamatra is – fogalmazott dr. Papp Andrea. Mint elmondta, a legújabb szabványoknak is megfelelő ágyak praktikus funkciói megkönnyítik az orvosi munka és az ápolószemélyzet napi munkáját, kiemelten szolgálják a súlyos állapotú kis betegek kényelmét. Az alapítvány arra törekszik, hogy előzetesen felmérje, hogy az adott intézménynek pontosan milyen eszközre van szüksége.Gyerekklinika_jo


Az adományt átvevő dr. Kovács Tamás, a gyermeksebészeti osztály vezetője köszönő szavaiban biztosította az alapítvány munkatársait, hogy a felajánlások garantáltan jó helyre kerülnek. –  Ezek a mindennapi gyógyító munka során nélkülözhetetlen eszközök komoly segítséget jelentenek. Azt is köszönjük, hogy az előzetesen listán bekért szükséges eszközök közül nem válogattak, hanem egyszerűen mind megvásárolták azt a klinika részére. A műtéti, laparoszkópos eszköszöket újszülött babákon is tudjuk alkalmazni – hangsúlyozta az osztályvezető.


IMG_6213SZTEinfo

Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.