Bezár

Hírarchívum

SZTE_

Kutatási és innovációs pályázatot nyert a EUGLOH Szövetség!

Kutatási és innovációs pályázatot nyert a EUGLOH Szövetség!

2020. július 30.
2 perc

Az öt partneregyetemet számláló EUGLOH Szövetség sikerrel pályázott a Horizon 2020 keretprogram felhívására, amely segítségével az eddig oktatási együttműködést kutatási és innovációs dimenziókkal bővíthetik. A projekt a nemzetközi, tudományterületek közötti kutatási és innovációs együttműködést támogatja a globális egészségügyi krízisek elleni küzdelemben, különös tekintettel a COVID-19 járványra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2019-ben létrejött, öt jelentős európai egyetemet (Université Paris-Saclay, Lund University, Ludwig Maximilian University, University of Porto, Szegedi Tudományegyetem) tömörítő EUGLOH Szövetség az első Európai Egyetemi Szövetségek egyikeként kezdhette meg az oktatási tevékenység összehangolását, a szerteágazó oktatási együttműködések kiépítését. A EUGLOH Szövetség nemrégiben örömmel értesült arról, hogy az Európai Bizottság támogatásra méltónak ítélte az Európai Egyetemeket támogató felhívásra benyújtott újabb pályázatát. Az elnyert pályázat 2020 szeptemberétől további támogatást biztosít a Szövetség számára az oktatási együttműködéseken túl a közös kutatási és innovációs tevékenységek kiépítésére.


“The European Alliance for Global Health – Transformation through Joint Research and Innovation Action” (EUGLOHRIA) nevű új projekt a Szövetség oktatási aktivitásaira építve egy igen ambiciózus terv alapján a kutatás és az innováció irányába nyit, ami által a szövetség világklasszis felsőoktatási, valamint globális egészségi irányzatokra épülő kutatói és innovatív együttműködéssé fejlődhet.


A projekt a nemzetközi, tudományterületek közötti kutatási és innovációs együttműködést támogatja a globális egészségügyi krízisek elleni küzdelemben, különös tekintettel a COVID-19 járványra. A partnerintézmények kiválóságára és interdiszciplináris tapasztalataira alapozva a Szövetség egy közös, virológiai kutatásért felelős akcióterv kidolgozásával válaszol a kialakult krízishelyzetre, kifejezetten a COVID-19 vírusra és annak válfajaira fókuszálva. Az akcióterv alapján a Szövetség a kutatóintézeteihez való hozzáférés biztosításával a kapacitásnövelést, továbbá a fenntartható innovációt és a helyi ökoszisztémában létesíthető akadémiai-üzleti együttműködéseket helyezi előtérbe. Ezáltal hangsúlyozza a kutatás jelentőségét az egészségügyi innovációkban, valamint támogatja a globális egészségügyi szakértők következő generációját.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek